Selecteer een pagina

Ik weet bijna zeker dat, wanneer je dit leest, jij meer cliënten wilt hebben in jouw praktijk. Of dit nou is omdat je meer mensen wilt helpen of om meer inkomsten voor jezelf en je gezin te genereren. Om welke reden dan ook, om meer mensen te kunnen helpen in jouw praktijk moet je simpelweg met meer mensen in contact komen! Maak verbinding!

Om te illustreren waarom het zo belangrijk is dat je met meer mensen in contact komt:
Een aantal jaar geleden wisten ongeveer 300 therapeuten af van het bestaan van Websites voor Therapeuten. Dat vonden wij al heel wat, want we waren net begonnen. We kregen daaruit ongeveer 3 klanten. Ongeveer 1% werd dus klant, want niet alle 300 therapeuten waren op dat moment toe aan een nieuwe website of aan een training die hun hielp om meer cliënten via hun website aan te trekken. We konden dus nooit genoeg geld verdienen met ons bedrijf om onszelf daarvan te betalen.

Daar moest dus wat aan gebeuren. We hebben voor onszelf een doel gesteld: binnen een jaar wilde we meer dan 1500 therapeuten bereikt hebben met onze naam. 1500 therapeuten zouden moeten weten wie wij zijn, wat we doen en waarom we dat doen.

Natuurlijk is het heel erg moeilijk om in een jaar 1500 therapeuten in levende lijven te ontmoeten. Het kost ontzettend veel tijd en energie om plekken te bezoeken waar veel therapeuten aanwezig zijn. Je kunt nooit zoveel therapeuten spreken in zo’n korte tijd. Het is dus bijna niet te doen om op deze manier binnen een jaar 1500 therapeuten te bereiken.

Toch is het ons gelukt om binnen een jaar met meer dan 3500 therapeuten in contact te komen. 3500 therapeuten!!

Dit hebben we kunnen bereiken omdat we zelf actie zijn gaan ondernemen om in contact te komen met therapeuten. Dit hebben we gedaan door onze website in te gaan zetten om contact voor ons te maken. Ik wil je graag uitleggen hoe jij dit ook kan doen.

Ook voor jouw praktijk geldt dat het ongelooflijk belangrijk is dat jij elke dag met meer mensen in contact komt en het liefst alleen met mensen die binnen jouw doelgroep vallen. Voordat iemand cliënt bij je wordt wil je dat deze persoon jou vertrouwt, weet wie jij bent en wat je doet.

Dit scheelt een hoop tijd tijdens een kennismakings- of intakegesprek. Jij gaat als therapeut namelijk een verbinding aan met jouw cliënt via jouw marketing en website. Het is dus belangrijk dat je zelf actief aan de gang gaat om dagelijks met meer mensen in contact te komen. Maar hoe doe je dat, hoe zet je jouw website in om dagelijks contact te maken met potentiële cliënten?

Maak verbinding, laat jouw website voor jou werken.

Omdat het heel veel tijd in beslag neemt om persoonlijk nieuwe mensen te ontmoeten is het verstandig om jouw website hiervoor in te zetten. Jouw website staat 24 uur per dag online en kan dus ook altijd contact maken met potentiële cliënten. Dit doet hij dus ook als jij niet aan het werk bent!

Maar hoe zorg je er dan voor dat mensen in contact met jou komen en ook in contact blijven met jou via jouw website?

1. Gratis weggever:

Maak een gratis weggever waarin je een klein stukje van jouw kennis gratis weggeeft. Bedenk goed wat waardevolle informatie is voor jouw doelgroep en ruil dit op jouw website in voor de naam en het e-mailadres van een potentiële cliënt. De naam en het e-mailadres wordt opgeslagen in jouw nieuwsbrief programma, waardoor je een betere verbinding kan opbouwen via jouw mailinglijst.

2. Leadpage:

Maak een speciale pagina op jouw website die helemaal draait om jouw gratis weggever. Leg hierin uit wat de gratis weggever is en wat de resultaten zijn die iemand kan bereiken als hij deze weggever download. Plaats hier een inschrijfformulier waar de bezoeker zijn naam en e-mailadres kan achterlaten. Zorg dat dit inschrijfformulier gekoppeld is aan jouw nieuwsbrief programma. Wanneer de bezoeker dit heeft gedaan krijgt hij de gratis weggever toegestuurd in een e-mail (kijk op onze leadpage om een voorbeeld te zien) 

3. Social Media:

Ga op zoek naar groepen waar jouw doelgroep aanwezig is, deel berichten waarin je jouw gratis weggever aanbiedt aan de leden van de groep. Let er wel op dat de gratis weggever toegevoegde waarde is voor de potentiële cliënten in deze groep en dat je het dus niet hoeft te verkopen. Je kan het gewoon aanbieden; gratis weggeven! Verwijs de mensen via de Social Media berichten naar de leadpage waar jouw gratis weggever te verkrijgen is.

Je zult merken dat mensen die geïnteresseerd zijn in de gratis weggever, blij zijn dat jij een stukje informatie met ze deelt, waardoor ze het eerste contact met jou als prettig hebben ervaren. Ook als jij niet aan het werk bent zullen mensen zich inschrijven om jouw gratis weggever te ontvangen. Jouw website gaat dan dus actief contact maken met potentiële cliënten en geeft jou de mogelijkheid om daarna nog meer contact en vertrouwen op te bouwen doordat je het e-mailadres hebt ontvangen.

Waardevolle informatie:

Het voordeel van zo’n combinatie tussen een gratis weggever en het verzamelen van e-mailadressen is dat je weet dat de mensen die op jouw mailinglist staan, geïnteresseerd zijn in datgene wat jij doet. Jouw gratis weggever moet namelijk gaan over een onderwerp dat gekoppeld is jouw diensten.

Wanneer je de gratis weggever niet koppelt aan jouw diensten dan zijn de e-mailadressen die je verzameld helemaal niet waardevol voor jouw praktijk. Stel dat je als gratis weggever een pizza weggeeft, die na een uur thuisbezorgd wordt, dan zullen waarschijnlijk heel veel mensen zich inschrijven, waardoor jouw mailinglist snel zal groeien. Echter het enige wat je weet…. Ze houden van pizza! De kans dat deze mensen een dienst bij jou af zullen nemen is dus aanzienlijk kleiner dan iemand die geïnteresseerd is in tips over het verminderen van lichamelijke klachten die jij kan behandelen.

Daarnaast kan je na dit eerste contact een relatie gaan opbouwen met de potentiële cliënt door hem af en toe interessante e-mails te sturen via jouw nieuwsbrief programma.

Weerstand?

Vaak als ik het over dit onderwerp heb met therapeuten dan hoor ik: “Het voelt voor mij als leuren aan de deuren als ik marketing ga toepassen en een mailinglijst gaat inzetten.”

Dit is een bepaalde overtuiging die je weerhoudt om de stap te zetten naar contact met veel potentiële cliënten. Ik ben juist van mening dat jij als therapeuten (impact)marketing en het gebruik van een nieuwsbrief juist onwijs goed kan inzetten om zoveel mogelijk mensen te helpen. Juist omdat je jouw potentiële cliënten al helpt via jouw marketing en waardevolle informatie gaat delen waar ze ook daadwerkelijk wat aan hebben! 

 

Probeer het zelf!

Wil jij deze methode gaan toepassen en hier het beste systeem voor gebruiken? Wij zijn zelf een aantal maanden geleden overgestapt van MailChimp naar een nieuw systeem dat ons bedrijf volledig heeft veranderd. Je mag het programma gratis proberen en we hebben ook nog een leuke verrassing voor je.

Heb jij al ervaring met deze methode, dan hoor ik graag wat het voor jou heeft gebracht.