Selecteer een pagina

Grote zomerschoonmaak? Ga klanten werven!

6 jun, 2018Stralende Praktijk

Arthur Jansen

Wauw, wat lekker, de zomervakantie staat alweer voor de deur. In de zon zitten, lekker niets doen, daar kijk ik wel echt naar uit. Toch zit me iets niet helemaal lekker. Ik wil namelijk wel met een fijn gevoel kunnen beginnen aan die vakantie. Eigenlijk wil ik dus eerst meer klanten werven. Nieuwe klanten werven wel te verstaan, want daar kan ik er nog wel een paar van gebruiken.

Wil jij de zomer ook beginnen met een goed gevoel en een aantal nieuwe klanten werven?

Lees dan verder…

Persoonlijk vinden wij de tijd rondom de zomervakantie altijd een perfect moment voor een grote schoonmaak. Ook is dit een perfect moment om aan ons bedrijf te werken, in plaats van in ons bedrijf. Mensen zijn vaak bezig met het voorbereiden van hun vakantie en het wordt dan meestal wat rustiger op de support afdeling van ons websitesysteem Bloom.

Ook voor de meeste therapeuten en coaches is de zomervakantie een rustigere periode. Cliënten gaan op vakantie en zijn druk met andere dingen.

Juist daarom kun jij in de periode vlak voor de vakantie nog even ‘vlammen’ met jouw praktijk, zoals wij dat altijd zeggen 😉 Hiermee doel ik op een groeispurt in het aantal cliënten dat bij jou komt.

Jij kunt de periode voor de vakantie namelijk super goed gebruiken om mensen te motiveren om nog even echt wat te gaan doen voordat ze op vakantie gaan.

Klanten werven door te motiveren

De meeste mensen zijn natuurlijk bezig met de voorbereiding op de vakantie. Laatste zaken afronden op werk, klusjes aan het huis, de grote schoonmaak en werken in de tuin voordat je een paar weken weg gaat.

Maar…

Waarom zou je die grote schoonmaak alleen in en om het huis doen?
Is dit niet een perfect moment om nog even een afspraak bij jou te maken om ook lichamelijk en geestelijk helemaal klaar te zijn voor de vakantie?

Hier ligt dus een super mooie kans voor jou om jouw potentiële cliënten te motiveren om helemaal fit de vakantie in te gaan. Je kunt bijvoorbeeld een of meerdere blogartikelen schrijven over de verschillende soorten vakanties waarbij een ontspannen en fit lichaam fijn bij is.

Ga jij op fietsvakantie? Voorkom rugpijn!’ of zoiets 😉

Ook Facebook kun je natuurlijk mooi inzetten om al jouw volgers te helpen om het meeste uit hun zomervakantie te halen.

De mensen die je gaat aanspreken hoeven niet eens potentiële cliënten te zijn, maar kunnen jouw huidige en oud cliënten zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een mail versturen dat je voor de vakantie nog een sessie met ze wilt inplannen om hen te helpen optimaal te genieten.

Nieuwe klanten werven

Ik had het eerder over aan je bedrijf werken in plaats van er in.

Maar wat bedoel ik daar eigenlijk mee?

Er is een groot verschil tussen die twee namelijk;

In je bedrijf werken is eigenlijk alsof je als een werknemer voor je eigen praktijk werkt. Je werkt met cliënten, doet misschien wat administratie en zorgt dat de inbox netjes leeg is. Je doet je dagelijkse klusjes, that’s it.

Aan je bedrijf werken is heel wat anders. Dat is echt als de eigenaar van jouw praktijk kijken naar de mogelijkheden die je hebt. Nadenken over dingen zoals; ‘Hoe kan ik meer nieuwe klanten werven?’ is daar een belangrijk onderdeel van. Wanneer je aan jouw praktijk aan het werk bent, ben je echt aan het ondernemen. Je bent bezig met dingen zoals marketing, sales en de toekomst en groei van jouw praktijk.

Dit moet een heel belangrijk onderdeel zijn van jouw dagelijkse of in ieder geval wekelijkse werkzaamheden. Wat onderscheid jou anders van een hobbyist die simpelweg af en toe met een cliënt werkt die toevallig aan komt waaien? Wat zorgt ervoor dat jij daadwerkelijk een leuk inkomen van jouw praktijk krijgt en brood op de plank hebt?

Vraag jezelf eens af;

Wanneer ben ik voor het laatst echt actief bezig geweest om cliënten aan te trekken?

Maak dus tijd vrij in je agenda, om actief aan de groei van jouw praktijk te werken!

Klanten werven is leuk!

Het kan natuurlijk best spannend en moeilijk zijn om jezelf te presenteren. Toch is dit vaak een interne saboteur die van binnen spreekt.

Zoals mijn vader zo mooi schreef;

Meestal komen ze in de vorm van gedachten, soms in de vorm van gevoelens, zoals angst, onzekerheid of als moeheid.

Altijd zijn het tegenwerpingen om af te zien van je oorspronkelijke ideaal: ja maar…, ben je wel goed genoeg, zitten ze wel op je te wachten, je bent te moe, je hebt geen tijd, je was het vergeten, er zijn belangrijker zaken, je dromen zijn niet reëel, je hebt teveel aan je hoofd, er moet wel geld op de plank, je bent geen hoogvlieger, je kan nu eenmaal niet alles, etc. etc.” – Albert Jansen

Herkenbaar?

Helemaal niet gek hoor, iedereen heeft wel eens last van die gemene interne saboteurs.

Als je eenmaal aan de slag gaat met het actief presenteren van jouw bedrijf, zal je zien dat jij helemaal niet hoeft te verkopen. Jij kunt jouw potentiële cliënten namelijk alleen maar helpen. Jij kunt het leven van jouw potentiële cliënten beter maken met de zorg die jij hen geeft. Ze moeten alleen wel weten dat jij bestaat en wat jij voor hen kunt betekenen.

Wat is het resultaat dat jij jouw cliënt te bieden hebt?

Wanneer je in contact komt met jouw potentiële cliënten, zal je zien dat ze echt ontzettend blij zijn met hetgeen dat jij hen te bieden hebt. Niet jouw therapie, nee dat boeit ze niet. Daar komen ze niet voor. Het resultaat waar ze naar op zoek zijn, dat is wat ze willen, dat is wat ze gelukkig maakt en daarover zal je de leukste gesprekken hebben!

Wanneer jij jouw (potentiële) cliënten namelijk gaat helpen om echt mooie resultaten te behalen, zullen ze jou ontzettend dankbaar zijn. Zelfs in de gesprekken voordat ze cliënt bij jou zijn.

Zo kan het werven van klanten dus echt iets heel leuks zijn, want jij helpt mensen om hun leven beter te maken. Je bent niet aan het verkopen, maar aan het helpen.

Klanten werven in 1 week

Lijkt het jou wat om voor de zomervakantie nog eens echt even te knallen met jouw praktijk?
Wil jij op een liefdevolle en integere manier nog een aantal klanten werven, zodat je met een goed gevoel in de zon kunt liggen?

Dan heb ik goed nieuws voor je;

Wij dagen jou namelijk uit om een week lang te vlammen!

Let op: Helaas is de inschijfperiode voor deze challenge afgelopen. Je kunt je wel aanmelden voor ons eBook, dan houden we je op de hoogte van toekomstige challenges!!

Download hier ons eBook: “De Goed Presterende Website”!