Zelf een website maken

Wil jij graag zelf een website maken voor jouw praktijk, omdat je graag meer cliënten wilt aantrekken? Tegenwoordig kan je bijna niet zonder een website, zelfs niet als therapeut of coach. Cliënten zoeken op internet naar een oplossing voor hun klachten en als jij er niet tussen staan, dan is de kans groot dat ze jou nooit vinden!

Het maken van een website is niet altijd even makkelijk, ook het schrijven van teksten en het vinden van de juiste afbeeldingen is een klus. Toch is het geen onmogelijke uitdaging, zelfs niet als je niet zo handig bent met computers. Er zijn namelijk meerdere systemen die je kunt inzetten zodat je gemakkelijk zelf een website in elkaar kunt klikken, maar er steekt er maar één met kop en schouders bovenuit. Hiermee kan je namelijk een website maken die goed wordt weergegeven op alle beeldformaten en die de komende jaren mee kan. Het websitesysteem waar jij als therapeut of coach voor moet kiezen om een website mee te bouwen is; WordPress

Een website zelf maken

Waarom kiezen voor WordPress

Therapeuten vragen ons vaak waarom ze zouden moeten kiezen voor WordPress als ze een nieuwe website willen. “Is mijn oude websitesysteem niet goed genoeg?” en “Waarom zou ik overstappen naar WordPress?”. Ik wil je graag een aantal redenen geven waarom je zou moeten kiezen voor WordPress wanneer je voor een nieuwe website gaat (of je deze nou zelf bouwt of dit laat doen).

Veel mensen maken nog vaak de fout door te zeggen dat het gewoon een blogplatform is. Ondanks dat WordPress vroeger inderdaad een platform was om op te bloggen, is het uitgegroeid tot het grootste en meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Ondanks dat je WordPress nog steeds kunt gebruiken voor simpele blogs, kan je hier tegenwoordig ook volledige websites mee maken.

Het beste aan WordPress is dat het erg makkelijk en flexibel in gebruik is en dat er duizenden ontwikkelaars zijn die hier toevoegingen voor maken (plugins genaamd). Doordat het zo’n robuust systeem is hebben zelfs veel topmerken een website die op WordPress draait (denk aan Disney, CNN, Sony, eBay, ect.). Ook jij als therapeut kan met WordPress goed zelf een website maken.

Hoe werkt WordPress

De meeste mensen die WordPress gebruiken zijn geen webdesigners of programmeurs. Het is zelfs zo dat de meeste WordPress gebruikers in staat zijn om een website te bouwen zonder ook maar enige voorkennis te hebben over het bouwen van websites.

De reden dat WordPress zo’n goede keuze is, is niet alleen omdat het makkelijk in gebruik is. Er zijn namelijk duizenden (gratis) thema’s voor, die jouw website de uitstraling geven die je zoekt. Zo kan je makkelijk een website maken die precies zo is als jij wilt.

Een thema zorgt voor de uitstraling en functionaliteiten van de website. De meeste thema’s zijn ook ontzettend makkelijk om aan te passen doordat ze hun eigen opties en instellingen hebben. Denk hierbij aan het aanpassen van de kleuren, het toevoegen van een logo, zelf content toevoegen en beheren, achtergronden toevoegen, kortom; zo kan je zelf een website maken!

Met divi een website maken

Aan de slag

Eigenlijk is er maar één goede keuze als het gaat met een thema om jouw website op te bouwen; Divi. Divi is een thema dat het zelf bouwen van websites compleet heeft omgegooid. Het is een van de meest populaire thema’s van de afgelopen jaren omdat het zo ontzettend makkelijk is in gebruik, het ijzersterke functies heeft en ontzettend divers is.

Door de continu groeiende lijst met features en constante verbeteringen kan Divi nu gebruikt worden om zo goed als elk soort website te bouwen (Interieur, Creatief, Mode, Café). Je kunt werkelijk waar de meest prachtige websites bouwen, hoe groot of klein jouw praktijk ook is. Het gebruik van Divi is geen overkill, maar het zal je ook nooit laten zitten als je meer wilt.

Zelf website bouwen als therapeut

Divi maakt het ontzettend makkelijk om websites te bouwen omdat je jouw website op een visuele manier in elkaar kunt klikken. In de video hiernaast kan je zien hoe gemakkelijk het is om jouw website visueel te maken.

Alles aanpassen

Elk element in jouw website is volledig aan te passen; lettertypes, kleuren, afbeeldingen, groottes, alles!

Gemaakt voor elk beeldformaat (responsive)

Er zijn nog steeds veel websitebouwers die het een voordeel noemen dat de websites die ze bouwen op elk formaat goed zichtbaar is (responsive). Heel eerlijk? Ik vind dat je als websitebouwer geen website meer mag opleveren als hij niet voor elk beeldformaat geschikt is. In Divi kan ook jij gemakkelijk jouw website op een visuele manier optimaliseren voor mobiel en tablet.

Gemakkelijk organiseren

Voeg nieuwe rijen toe, varieer in kolommen en schuif zodat jij de perfecte uitstraling met jouw website krijgt. Daarnaast kan je gemakkelijk onderdelen kopiëren en plakken, zelfs hele pagina’s. Zo kan je praktisch alles bouwen wat je maar wilt, jij kunt zelf een website maken!

Ruim 46 verschillende contentblokken

Divi komt met een super groot scala aan modules, zoals; tekst, afbeelding, aanbeveling, social media volgen, knoppen, banners, ect. Alles wat je nodig hebt, zit er standaard al in.

Klik en typ

Je hoeft geen instellingen te openen om nieuwe teksten toe te voegen. Klik je tekstmodule aan en je bent klaar om jouw teksten te typen.

Vooraf gemaakte layouts

Soms heb je even geen inspiratie of wil je met een voorsprong beginnen. In Divi staan er al meer dan 20 vooraf gemaakte pagina layouts die je zo in jouw pagina kunt laden. Jij hoeft alleen nog de inhoud aan te passen!

Wij gebruiken Divi met liefde!

Ook wij gebruiken sinds een aantal jaar alleen nog maar Divi, omdat het zo ontzettend goed werkt. Therapeuten kunnen er makkelijk mee aan de slag en het bevat alle functionaliteiten die er nodig zijn om een uitstekende website te maken.

Wij kunnen echt de diepte in tijdens het bouwproces en kunnen praktisch alles bouwen wat onze klant wenst. Na de oplevering werkt het systeem zo makkelijk dat de therapeut zelf de website kan beheren en aanpassen.

Zelf een website maken, hoe moet ik beginnen?

Hosting

Voor een website heb je hosting nodig, de serverruimte op het internet waar jouw website in staat. Afhankelijk van hoe groot jouw website is zal je een grotere hostingruimte nodig hebben. De meeste standaard websites hebben zo’n 500MB hosting nodig. Hierbij het dan wel belangrijk dat deze is geoptimaliseerd voor het gebruik met WordPress & Divi.

WordPress:

 • PHP 5.6 of hoger
 • MySQL 5.5 of hoger
 • de mod_rewrite Apache module

Divi

 • post_max_size 128M
 • max_execution_time 180
 • upload_max_filesize 256M
 • max_input_time 600
 • max_input_vars 5000

Hostingruimte bieden wij al voor €2,25 per maand!

Domeinnaam en e-mailadressen

Natuurlijk is er ook een domeinnaam nodig. Dit is de naam waarop jouw website staat (zoals www.websitesvoortherapeuten.com). Aan jouw domeinnaam kunnen dan e-mailadressen gekoppeld worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan info@jouwdomeinnaam.nl of jouwnaam@jouwdomeinnaam.nl. Een .NL domeinnaam bieden wij al voor €10,00 per jaar!

WordPress & Divi installeren

Op jouw hosting omgeving moet WordPress worden geïnstalleerd, dit kan je zelf doen, maar vaak kan dit ook direct door het hosting bedrijf worden gedaan.

Het thema Divi moet ook worden geïnstalleerd nadat je het hebt gekocht. Divi geeft een uitleg hoe je dit zelf kunt doen, maar dit kan je natuurlijk ook laten doen.

Een complete installatie van WordPress en Divi op jouw eigen hosting kan je door door ons laten doen. Voor €67,00 (ex. BTW en ex. Divi) installeren we WordPress en Divi zodat je direct aan de slag kunt! Het is ook mogelijk om jouw website bij ons te hosten. Dan krijg je €20,00 korting op de installatie!

Zelf zonder stress je website bouwen?

Met een WordPressite met het thema Divi kan het. We beseffen dat er veel behoefte is aan het zelf bouwen van je website. Daarom gaan we dit nu los aanbieden. Er zijn verschillende mogelijkheden. Voelt dit goed voor je? Kies dan hieronder de mogelijkheid die het beste bij je past, dan nemen we contact op.

Zelf installeren

 • Zelf WordPress installeren
 • Zelf Divi installeren
 • Prijs WordPress: Gratis
 • Prijs Divi: Vanaf $89,00 per jaar

Laten installeren

 • Installatie: WordPress
 • Installatie: Divi Thema
 • Bonus: Video over het bewerken van afbeeldingen voor web
 • WordPress: Gratis
 • Divi: vanaf $89,00 per jaar
 • Installatie: €87,00 (ex. BTW)

Door mijn jarenlange ervaring met internet marketing en het dagelijkse contact met Therapeuten en Coaches, ben ik geïnspireerd om mijn kennis over het aantrekken van cliënten met jou te delen. Ik hoop dat je van dit artikel hebt genoten en dat ik jou heb kunnen inspireren om hiermee aan de slag te gaan. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Laat het me dan weten in een reactie onder dit artikel!

Pin It on Pinterest