Selecteer een pagina

Meer bezoekers aantrekken: “Om meer mensen te helpen, moet je met meer mensen in aanraking komen”. Een zin die ik maar al te vaak herhaal. Wanneer jij ervoor wilt zorgen dat je meer cliënten via jouw website krijgt, is het noodzaak dat je veel bezoekers op jouw website krijgt.

Om het grotere plaatje te zien kan je jouw website zien als een grote trechter (zoals je hierboven in de afbeelding ziet) waar je alle bezoekers doorheen wilt leiden. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen jouw dienst afnemen en dus onderaan die trechter belanden moeten er veel bezoekers zijn. Er zullen namelijk ook veel bezoekers op jouw website komen die uiteindelijk besluiten om geen dienst bij jou af te nemen.

Meer bezoekers door SEO trucjes

Maar waar komen die bezoekers dan vandaan? Wat we vaak zien, is dat bij traditionele websites van therapeuten de bezoekers vaak komen via doorverwijzingen, via de therapeut zelf of een enkeling via een flyer of visitekaartje dat is uitgedeeld.

Dit heeft als resultaat dat er maandelijks maar een handjevol of misschien een tiental bezoekers op de website komen. Dit zijn dan ook vaak nog mensen die al met de therapeut in aanraking zijn geweest en het zijn dus weinig nieuwe en onbekende mensen. Dat is natuurlijk zonde!

Bezoekers komen dus bijna nooit via Google en dat is dan ook gelijk een groot vraagstuk van veel therapeuten; “Hoe word ik beter gevonden op Google?”.

Vaak gaan ze dan op internet opzoek naar oplossingen en komen ze online trucjes tegen waardoor ze dan beter gevonden zouden worden. Deze trucjes hebben echter één probleem; Google evolueert. Doordat Google zo snel verandert en groeit is de kans groot dat deze “trucjes” al snel niet meer werken of dat je zelfs wordt afgestraft voor het toepassen hiervan.

Ook worden deze “trucjes” vaak op de verkeerde manier toegepast, waardoor de kans groot is dat ze helemaal niet beter gevonden worden. Er wordt naar een snelle oplossing gezocht, maar er wordt geen tijd gestoken in een lange termijn strategie.

We willen met jouw website bezoekers gaan aantrekken waar we nog niet mee bekend zijn, maar waar bevinden de onbekende bezoekers zich dan?

Meer bezoekers aantrekken vanuit verschillende bronnen

Bezoekers kunnen op verschillende manieren op jouw website komen. Al deze manieren zijn op te delen in twee categorieën; Betaald en Onbetaald. Voor nu willen we eigenlijk gaan kijken naar twee kanalen van de onbetaalde manier. Daarnaast zou je er nog voor kunnen kiezen om meer bezoekers aan te trekken via betaalde manieren, maar dit is een verhaal voor een andere keer.

We gaan namelijk kijken naar meer bezoekers aantrekken via Google en via Social Media.

We richten ons hierop omdat dit simpelweg de grootste kanalen zijn waar de meeste mensen zich online bevinden.

Via Google kan je op heel specifieke onderwerpen gevonden worden en er daarbij dan voor zorgen dat jij ze precies geeft waar ze naar opzoek zijn. Hierdoor maak je de bezoeker blij en zal hij jou meer gaan vertrouwen.

Het voordeel van Social Media is zelfs dat een groot deel van de gebruikers hiervan aangeeft wat hun interesses zijn en ook samenkomt in groepen die over die onderwerpen gaan. In deze groepen kan jij ze gemakkelijk vinden en aanspreken.

Maar hoe kan je er dan voor zorgen dan ze het de moeite waard vinden om jouw website te bezoeken? Waarom zouden ze naar jou komen en niet een website bezoeken van een ander?

We moeten de mensen dus een reden geven om jouw website te gaan bezoeken en dat gaan we doen door waardevolle informatie met ze te delen. Dit werkt voor zowel de vindbaarheid op Google, als het aantrekken van mensen via Social Media.

Doordat je meer waardevolle onderwerpen op jouw website hebt staan zal je dus op meer onderwerpen gevonden kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat je al meer bezoekers gaat aantrekken via Google. Ook deze onderwerpen kan je gaan delen op Social Media, dit zorgt ervoor dat je ook hieruit meer bezoekers kunt gaan aantrekken op jouw website.

Het allerbelangrijkste hierbij is dat je dus waardevolle informatie hebt wat de moeite waard is om te lezen en waarvoor jouw doelgroep dus naar jouw website wilt komen.

Hierdoor ga je ervoor zorgen dat jouw website niet langer een online visitekaartje is, welke mensen snel vergeten. Jouw website wordt hierdoor niet een punt waar bezoekers meer informatie kunnen vinden over jouw diensten, jouw praktijk of jouzelf, maar het wordt een punt waar ze graag naar terugkeren voor meer waardevolle informatie waar ze daadwerkelijk iets aan hebben.

Meer bezoekers aantrekken door meer waarde te geven

Door waarde weg te geven bind je de bezoekers van jouw website aan jou en zorg je ervoor dat ze telkens bij je terugkomen. Jouw website is namelijk een punt waar ze terecht kunnen voor informatie over hun specifieke klachten en pijnpunten. Hierdoor ga je dus steeds meer bezoekers aantrekken op jouw website en ga je echt een kapitaal opbouwen. Het aantal bezoekers zal cumulatief gaan stijgen en je zal zien dat je hier steeds meer resultaat mee gaat bereiken.

Doordat je ervoor gaat zorgen dat mensen telkens terug komen op jouw website wordt de kans ook steeds groter dat ze op andere pagina’s gaan kijken en rond gaan snuffelen bij jouw diensten. Hierdoor wordt de kans ook steeds groter dat ze daadwerkelijk een dienst bij jou gaan afnemen.

Blijf groeien met jouw praktijk

Aanstaande dinsdag geven wij een online training over “Hét stappenplan om cliënten aan te trekken via jouw website”. Hier kun jij je helemaal gratis voor aanmelden!

Wil jij dus meer bereiken met je website?