Selecteer een pagina

Een professionele website met een overzichtelijke uitstraling is van belang. Wanneer een website er rommelig en onverzorgd uitziet, komt deze minder professioneel en betrouwbaar over. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een praktijkruimte; wanneer deze er onverzorgd en rommelig uitziet krijgen jouw cliënten daar geen goed gevoel bij en is het vertrouwen een stuk minder dan bij een goed verzorgde praktijkruimte.

Jouw website zal vaak het eerste zijn wat een potentiële cliënt van jou te zien krijgt. Als jij een zorgprofessional bent, dan heb je een professionele website nodig. Daarom hebben wij de 8 belangrijkste voordelen voor een professionele website voor jou op een rijtje gezet.

8 redenen waarom jouw praktijk niet zonder professionele website kan:

1. Een klein bedrijf heeft geloofwaardigheid nodig

Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen het internet om een praktijk te zoeken voor lichamelijke en geestelijke klachten. Dit betekent dat jij zonder website bijna niet gevonden wordt en de cliënt dus naar een andere therapeut zal gaan. Daar komt bij dat, wanneer je wel een website hebt, een “zelf geknutselde” website onprofessioneel over komt en er dus weinig vertrouwen is bij de bezoeker. Een goede professionele website zal dan ook veel meer vertrouwen wekken en uitspringen zodat jij nog meer opvalt! Wanneer je jouw website door een vriend laat bouwen zal je hier bijna altijd spijt van krijgen want:

  • Je kan niet zelf gemakkelijk pagina’s en teksten aanpassen of toevoegen
  • Als je wijzigingen door wil voeren dan is net die vriend niet beschikbaar
  • Er worden geen updates doorgevoerd dus software raakt verouderd en stopt met werken
  • Er worden geen backups gemaakt dus de inhoud is niet veilig
  • De website is niet geoptimaliseerd voor mobiel gebruik

Kortom, zorg dat je jouw website door een professional laat bouwen en zorg dat deze professional ook ervaring heeft met het maken van websites speciaal voor therapeuten zodat jij krijgt wat je nodig hebt!

2. Met een website kan jij meer cliënten helpen

Veel therapeuten vinden een professionele website vaak “te duur” omdat ze niet weten wat de echte waarde van een goede website kan zijn. Een goede website kan namelijk zorgen voor meer cliënten, wat tot gevolg heeft dat jouw website geld gaat opleveren in plaats van dat het geld kost. Het goed onderhouden (updaten, back-uppen en technische ondersteuning) van een website kost meestal niet meer dan €40 euro in de maand. Als je dat vergelijkt met een advertentie in een magazine of krant dan is een website vaak een stuk goedkoper en bereik je de mensen die daadwerkelijk interesse hebben in hetgeen wat jij doet! Investeer dus in een professionele website om op langer termijn inkomsten te genereren.

3. Zorgt voor verbinding met jouw potentiële cliënten

Wanneer een prospect (potentiële cliënt) op jouw website komt, gaat hij vaak binnen een minuut weer door naar de volgende website. Om ervoor te zorgen dat deze prospect nog een keer aan jou terugdenkt is het nodig dat je nog eens contact met deze persoon kan opnemen. Hierdoor is een nieuwsbrief functie onmisbaar. Geef in ruil voor de naam en het e-mailadres van de bezoeker een waardevol geschenk zodat de drempel lager is om het persoonlijke e-mailadres in te vullen. Zo’n geschenk wordt een “gratis weggever” of “incentive” genoemd. Gratis weggevers zijn bijvoorbeeld een eBook of een kleine video training met oefeningen, waarin jij waardevolle informatie deelt. Wanneer je eenmaal het e-mailadres hebt van de bezoeker kan je e-mailmarketing gaan toepassen om deze onbekende om te toveren tot een betalende cliënt.

4. Je bent altijd bereikbaar

In tegenstelling tot een advertentie in een krant of magazine, wat vaak eenmalig is, is jouw website altijd bereikbaar voor cliënten en prospects. Hierdoor ben jij altijd bereikbaar waardoor aanvragen en nieuwsbrief inschrijvingen het hele jaar door binnen kunnen komen, zelfs als je op vakantie bent. Met het “drukke” leven van vandaag de dag is dit een geweldige manier om jouw doelgroep altijd te kunnen bereiken.

5. Laat zien wat andere van jou vinden

Reclames… Op tv, in de krant, op websites en op Social Media. Overal zie je reclame, maar voel jij je daar prettig bij en echt door aangesproken? Wanneer een vriend of vriendin zegt: “Ik ben toch bij een goede masseur geweest, daar moet je ook heen!” dan zal dat waarschijnlijk de eerste masseur zijn waar jij heen gaat, omdat die vriend of vriendin deze heeft aanbevolen. Op een website werkt dit ook zo, niet persé door een vriend of vriendin maar wel door voorgaande cliënten. Als ervaring van voorgaande cliënten goed zijn dan is de kans groot dat het ook voor jou goed werkt.

Hier vind je een aanbeveling van één van onze klanten als voorbeeld:

Aanbeveling Hester

Is jouw vertrouwen met ons al iets gegroeid door deze mooie aanbeveling? Laat het ons weten in het commentaarveld onder deze blog.

6. Informeer prospects, cliënten en fans

Zie jouw website als een online brochure die je elk moment gemakkelijk kan aanpassen. In combinatie met jouw blog kan je het laatste nieuws over jouw praktijk, therapie en jezelf delen met al jouw volgers. In tegenstelling tot website die je zelf niet kan aanpassen raakt de informatie niet snel verouderd en kan je bezoekers veel beter binden aan jou en je praktijk.

7. Het bespaart tijd

Informatie delen met jouw cliënten kost tijd, of het via de telefoon, face-to-face, in een brochure of via e-mail gaat. Met jouw website kan je gemakkelijk jouw diensten communiceren en extra informatie geven over jezelf en de praktijk. Wanneer jouw website eenmaal online is ben jij altijd beschikbaar voor cliënten en bespaar je dus een hoop tijd met het verspreiden van jouw informatie waardoor je meer tijd overhoudt voor marketing en het helpen van meer cliënten.

8. Het verbetert de ervaring van de cliënt

Vooral in samenwerking met jouw blog en gratis weggever kan je een bezoeker van jouw website een ontzettend goede ervaring geven. Wanneer je bijvoorbeeld oefening verspreid voor een bepaald probleem of misschien wel een lekkere verfrissende mediatie gratis aanbied kunnen bezoekers hier gelijk gebruik van maken en leren ze jou sneller kennen en dus ook vertrouwen.

Samenvatting

Een professionele website geeft vertrouwen bij de bezoeker en werft cliënten door vertrouwen te wekken en een goede ervaring te geven. Je kan jouw prospects en cliënten informeren over jouw praktijk en je bent altijd bereikbaar. Als je een professionele website ook op de juiste manier inzet brengt het zelfs meer geld in het laatje dan dat de investering is om hem aan te schaffen.

Kortom, het loont om in een goede website te investeren. Als je op jaarbasis maar 5 nieuwe cliënten kan aantrekken met jouw website betaald hij zichzelf ruimschoots terug en ga jij zelfs geld verdienen met jouw wervende website. Dit betekent dat je jouw praktijk kan laten groeien en dus nog meer cliënten kan helpen!

Wil je meer leren over het inzetten van jouw website en hoe jij jouw nieuwsbrief kan gebruiken?  Download dan gratis ons eBook en wordt een ware zorgprofessional!

Ook vinden wij het altijd fijn om feedback te krijgen op alles wat we doen. Heb jij ons iets te vragen of te melden naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten door jouw bericht hieronder in de reacties achter te laten!

Blijf groeien met jouw praktijk

Aanstaande dinsdag geven wij een online training over “Hét stappenplan om cliënten aan te trekken via jouw website”. Hier kun jij je helemaal gratis voor aanmelden!

Wil jij dus meer bereiken met je website?