Selecteer een pagina

Heb jij ook wel eens geweldige ideeën als je in bed ligt? Je gaat net lekker liggen of wordt wakker uit een droom en je bedenkt echt briljante plannen om jouw praktijk succesvol te maken.

Je valt in slaap met een warm gevoel en bent van plan om de volgende dag alles uit te werken.

Leef je droom

Je hebt een droom van een fantastisch bloeiende praktijk en gaat aan de slag. Je bouwt de logeerkamer om tot een praktijkruimte en laat flyers drukken en een website bouwen met jouw naam en telefoonnummer er op. Jouw therapie staat uitgebreid beschreven en je hebt zelfs al jouw behaalde opleidingen vermeld. Moet wel goed komen dus. Na een aantal vrienden te hebben geholpen ben je een paar weken verder en zit je te wachten op nieuwe cliënten…

Maar het realiseren van jouw droom lukt niet met alleen maar wachten. Leef je droom! Pas dan kan je succesvol wordenmaar alleen als je er 100% voor gaat. Daarom is het belangrijk om een plan te hebben. Je moet immers weten wie je gaat aanspreken en hoe je dat moet doen, hoe je jouw diensten gaat aanbieden en wat je ervoor gaat vragen. Voordat je hiermee aan de slag kan is het wel van belang om een goede visie te hebben. Jouw visie is namelijk de basis van jouw praktijk, het is de ziel van jouw onderneming.

Vergelijk:

Ik ben massagetherapeut en help mensen die last hebben van hun lichaam. Ik wil balans tussen zakelijk en privé maar weet nog niet precies hoe.

of

Ik ben massagetherapeut omdat het helpen van mensen mijn passie is. Ik werk graag met mensen die al een langere tijd last hebben van rugklachten (mensen zonder klachten zijn ook zo saai) en help ze naar een hoger niveau van zichzelf. Ik wil graag een onafhankelijke ondernemer zijn. Daarnaast wil ik ieder jaar kunnen reizen en droom ik van een mooi huis waarin ik mijn overvloed kan delen met familie, vrienden en cliënten.

Toch wel een wezenlijk verschil, of niet?

Maar hoe maak je een goede visie voor jezelf en jouw praktijk?

Hoe maak je dan een visie en wat houdt dat precies in?

  • Hoe meer details jouw visie heeft hoe beter. Wat voor mij altijd goed werkt is het visualiseren van wat je uiteindelijk wil bereiken. Wat is jouw visie en stel je voor wie jij bent in jouw levensdoel of het levensdoel van jouw praktijk. Hoe voel jij je dan en wat doe je? Laat je in jouw visie niet belemmeren door een innerlijke saboteur. Schrijf het dan op of maak er een mooi moodboard van.

Onze visie is als volgt:

“Wij werken graag toe naar een samenleving waarin het normaal is om op een regelmatige basis een therapeut te bezoeken om de levenskwaliteit te verbeteren.”

  • Waarom is dat het doel dat jij wilt bereiken? Hoe zou het zijn als dit nooit een werkelijkheid wordt? Wat doe jij vandaag om naar die visie en jouw levensdoel toe te werken? Dit geeft jou energie om naar jouw visie toe te werken.

Onze reden:

Wanneer er een samenleving is waar het normaal is om op regelmatige basis een therapeut te bezoeken zullen therapeuten dus “regulier” zijn en zal de “reguliere” geneeskunde alternatief worden. Dit betekent dat therapeuten een pro-actieve ondernemende houding zullen hebben en dus ook ware zorgprofessional kunnen zijn. Hieraan dragen wij bij met onze missie: Ambitieuze therapeuten tot ware zorg-professionals maken waardoor ze meer cliënten kunnen helpen en hun overvloed kunnen delen.

Daarnaast draagt dat ook nog eens bij aan onze persoonlijke visie die erg simpel klinkt maar vaak moeilijker is dan het lijkt:

Lekker leven”

Op wekelijkse basis naar een therapeut gaan zal de kwaliteit van ons leven verhogen en daardoor kunnen wij lekkerder leven.

  • Ga ernaar leven: Wanneer je het niet naar buiten brengt zal het ook moeilijk worden om waar te maken. Hoe vaker je over jouw visie verteld hoe meer mensen jij mee neemt in jouw visie en hoe duidelijker het voor jezelf het wordt.

Ik hoor graag hieronder in het commentaar veld wat jou visie is. Wat is de reden dat jij door gaat wanneer het even tegen zit?

 

Blijf groeien met jouw praktijk

Aanstaande dinsdag geven wij een online training over “Hét stappenplan om cliënten aan te trekken via jouw website”. Hier kun jij je helemaal gratis voor aanmelden!

Wil jij dus meer bereiken met je website?