Selecteer een pagina

Een woordje van de stagiaire

17 mei, 2018Stralende Praktijk

Damian de Jong

Toen ik bij Websites voor Therapeuten begon had ik nog geen idee wat ik kon gaan verwachten. Ik was de eerste stagiaire van WVT, dus voor de jongens was het ook eventjes zoeken. Al snel had ik mijn plekje gevonden binnen het gezellige bedrijf.

In de eerste paar weken van mijn stage heb ik echt ontzettend veel geleerd. Ik leerde onder andere hoe alle systemen werkte, hoe je op een chille manier met klanten omgaat en ik leerde de jongens (Joas, Arthur & Tim) zelf ook steeds beter kennen. Ik voelde me toen al snel helemaal thuis.

Ik merkte gelijk dat het een hele leerzame, maar wel ook een hele gezellige stage ging worden. Tijdens de lunch speelde we altijd een fanatiek potje tafelvoetbal en toen het op gegeven moment wat mooier weer begon te worden, zijn we lekker in het zonnetje gaan lunchen. Met de lunch aten we vaak een gezonde salade en een overheerlijke tosti.

Na een aantal weken waren er al een paar klanten waar ik ondersteuning aan kon bieden, omdat ik ondertussen al voor mijzelf bezig kon zijn. Ik wist wat ik moest doen en kon lekker aan de slag gaan. Als het nodig was kon ik altijd eventjes een vraag stellen voor wat extra ondersteuning.

Toen ik begon met mijn stage wist ik nog wel dat we in een vrij klein kantoortje zaten. Op een gegeven moment merkte we dat het te klein werd voor ons, dus zijn we verhuisd naar een nieuw kantoor. Je merkte ook echt dat je toen een stuk lekkerder kon werken. Elke keer toen we daar binnenkwamen voelde je de blijheid in iedereen naar boven komen.

Op het begin van mijn stage was ik vooral bezig om de huidige klanten te voorzien van support. Ik heb dat gedaan, omdat Tim toen nog op vakantie was. Op het moment dat Tim weer terug was van 9 weken rondreizen in Azië, heeft hij dit weer opgepakt. Ook heb ik een klanttevredenheidsonderzoek opgezet. Dit zijn we gaan doen om te kijken naar punten waarop we nog kunnen verbeteren. Uit het onderzoek bleek dat onze klanten zeer tevreden over ons zijn.

Op het moment dat Tim terug was, ben ik me meer gaan richten op de potentiële klanten voor VWT. We zijn onder andere een groot marktonderzoek gestart. Daarvoor heb ik veel Nederlandse en Belgische sites van therapeuten en coaches gescand. Daarin heb ik gekeken naar: leesbaarheid, gebruiksvriendelijkheid, marketing, technische, vindbaarheid en juridische onderdelen van een website. Met dit marktonderzoek ben ik het grootste gedeelte van mijn stage bezig geweest. Ik heb hier zoveel van geleerd. Van een aantrekkelijk mailtje opstellen, tot aan het bouwen van een website.

We zijn dit onderzoek gestart, omdat we wilde weten of de websites van therapeuten en coaches werkelijk iets bijdragen aan hun praktijk. Het viel al snel op dat het overgrote deel van de therapeuten en coaches erg laag scoorde tijdens onze analyses. Daarom hebben we ook met de meeste therapeuten en coaches contact gezocht om ze ook daadwerkelijk te helpen. Aan de hand van de analyses hebben we ze een aantal tips gegeven die ze kunnen toepassen op hun website. In veel van de analyses kwam voort dat therapeuten en coaches nog veel te winnen hadden op het gebied van marketing en het technische gedeelte van hun website.

Ook zijn we naar een therapeutenbeurs geweest, waar veel verschillende soorten therapieën werden beoefend. We hebben daar ook nog wat lekkere massages weten mee te pikken waardoor je jezelf weer helemaal top voelde. Op de beurs hebben we ook met hartstikke veel therapeuten gesproken die bij ons een dienst hebben afgenomen. Daar deelde we samen een plekje met Con Amore.

Ik zou iedereen aanraden om stage te komen lopen bij Websites voor Therapeuten, want je leert echt ontzettend veel en het gebeurd ook nog eens in een super gezellige werkomgeving.