Selecteer een pagina

Als complementaire geneeskunde regulier zou zijn

5 feb, 2020Stralende Praktijk

Arthur Jansen

Wauw, wat zou dat geweldig zijn! Stel je eens voor dat de complementaire geneeskunde regulier zou zijn en de reguliere geneeskunde alternatief.

Het is onze visie om in een wereld te leven waarin het normaal is om op regelmatige basis een therapeut te bezoeken zodat je levenskwaliteit hoog blijft. Dit zou betekenen dat men dus ook minder vaak ziek zal worden (mits je daarnaast gezond leeft natuurlijk). Het spreekwoord; “Voorkomen is beter dan genezen” is dan ook helemaal waar. Maar wat als we nu een stapje verder denken? Als de reguliere geneeskunde niet zo’n massale geld industrie zou zijn, maar een aanvullende manier van genezen. Als je een been breekt dan kan je (naar mijn weten) niet een therapie volgen om het te laten “fixen”, dus natuurlijk moet het blijven bestaan, als een aanvulling op de complementaire geneeskunde.

Stel je voor dat dit zo zou zijn, dan zouden ziekenhuizen gevuld zijn met therapeuten die jaren gestudeerd hebben om de hoogste kwaliteit therapie te leveren. Je hebt dan specialisten in de meest uiteenlopende therapieën die samen allemaal zorgen voor een holistische gezondheidszorg. Jij zou als therapeut gewoon je werk kunnen doen en na een dag werken de deur van je ruimte achter je dicht trekken en naar huis kunnen gaan. Morgen weer een nieuwe dag.

Een stralende praktijk

Het is natuurlijk ontzettend fijn om hier over te fantaseren en je zou door kunnen gaan tot in het kleinste detail, maar helaas is dit nu niet het geval. Toch ben jij wel die specialist, jij hebt al die kennis en kunde en kan jouw cliënten daadwerkelijk beter maken. Sterker nog, je kan ze van beter naar best brengen. Als therapeut kan jij jouw cliënt naar een stralende versie van zichzelf helpen. Het enige probleem is vaak dat jij, niet zoals in een ziekenhuis, een vaste stroom van cliënten hebt die aankloppen voor hulp. Als therapeut ben jij namelijk ook een ondernemer die hard moet werken om cliënten aan te trekken. Veel therapeuten openen hun deuren en verwachten dat de cliënten vanzelf binnen komen stromen, maar realiseren zich na een aantal maanden dat dit niet zo makkelijk gaat. Als therapeut moet jij jezelf actief laten zien en zorgen dat je de juiste doelgroep aanspreekt met de juiste diensten.

De kans is heel erg groot dat jouw ideale cliënt nog nooit heeft gehoord van jouw therapie.

Praten in resultaten

Om cliënten aan te trekken is er een ding dat je heel goed moet beseffen: De kans is heel erg groot dat jouw ideale cliënt nog nooit heeft gehoord van jouw therapie. Daarom is het van belang dat alle uitingen die jij doet voor jouw praktijk, of je nou in gesprek bent met een potentiële cliënt of teksten aan het schrijven bent voor jouw website, gebaseerd zijn op de resultaten die jij gaat bereiken met jouw therapie. Daarnaast moeten de resultaten ook nog eens geschreven zijn voor jouw doelgroep. Veel therapeuten gebruiken in hun gesprek vaak zinnen als “dichter bij jezelf komen” of “beter aarden”, maar bedenk je goed dat jouw doelgroep misschien helemaal geen idee heeft wat “dichter bij jezelf komen” betekent. Dit is een abstracte omschrijving en geeft geen concrete oplossing voor het probleem van jouw doelgroep. Wanneer jij je met jouw therapie richt op ondernemers dan moet jouw verhaal heel anders zijn dan wanneer jij je richt op zwangere vrouwen.

Een complementaire wereld

Goed, ik wijk nogal af van mijn bovenstaande verhaal. Wat ik wilde zeggen is dat ik het heel fijn en mooi zou vinden als therapeuten steeds meer cliënten gaan helpen. Hierdoor zou de complementaire geneeskunde steeds meer algemeen geaccepteerd worden. Wanneer deze groei zich verder ontwikkelt zullen overheden en verzekeraars gaan inzien dat voorkomen, ook daadwerkelijk goedkoper is dan genezen en de bevolking gaan stimuleren om naar een therapeut te gaan. Daarom zijn wij op een missie om therapeuten succesvol te maken met hun praktijk door hun website op juiste manier in te zetten.

Blijf groeien met jouw praktijk

Aanstaande dinsdag geven wij een online training over “Hét stappenplan om cliënten aan te trekken via jouw website”. Hier kun jij je helemaal gratis voor aanmelden!

Wil jij dus meer bereiken met je website?