Selecteer een pagina

We probeerden het perfect te doen

We wilden graag het beste van het beste bieden.

Begin dit jaar beseften we ons dat we onze klanten beter ten dienst wilde staan. We hadden nog zoveel kennis, wat we konden delen. Maar hoe dan? Na veel brainstorms wisten we het: we wilden een online traject aanbieden. Zo gezegd, zo gedaan. De eerste versie was de pilot. Het werd een traject van 2 maanden. Met 8 mensen gingen we van start met het Cliënten Website Proces. We hebben als een gek alle video’s opgenomen en die in de online omgeving gezet. Maar halverwege dat traject beseften we dat het beter kon. We kregen feedback en nieuwe inzichten. En dus besloten we de helft van de video’s opnieuw op te nemen. En toen begonnen we met de tweede pilot, de eerste versie van het Wervende Website Programma. En ook toen wisten we weer dat het beter kon en zijn we het traject gaan aanpassen.

Tip: begin gewoon. Na een eerste keer zul je altijd weer dingen willen aanpassen, maar dit is heel menselijk en hoort ook bij het proces. Het zou niet goed zijn als je jezelf niet zou blijven verbeteren. Jij groeit, en je cliënten groeien met je mee. Wees dus niet bang om te falen of stel iets niet uit omdat je weet dat het “nog beter kan”. Als wij de eerste versie van dit traject nooit gedraaid hadden, hadden we nooit geweten wat we beter hadden kunnen doen. Hoe meer fouten je maakt, hoe sneller je leert.

We probeerden alleen voor anderen te zorgen, niet voor onszelf

We wilden iedereen graag zo goed mogelijk begeleiden en iedereen de verdiende aandacht geven.

Dit is wat iedereen altijd roept, maar wat wel echt waar was. Dit jaar hebben we in sommige maanden weekenden doorgewerkt om het iedereen maar naar zijn wens te maken. Alles voor dé perfecte online training, toch? Het resultaat was dat we op een gegeven moment behoorlijk kapot waren. Gelukkig hadden we het vooruitzicht van een vakantie naar Colombia waar we al maanden naartoe werkten. Daar konden we tot rust komen.

Tip: niemand heeft er iets aan als jij omvalt. Jouw klanten niet, en jij zelf al helemaal niet. Zorg dus goed voor jezelf

We probeerden meer tijd te creëren

We wilden graag zo snel mogelijk de beste waarde bieden.

Gedurende die weken waarin we ook de weekenden werkten, hadden we eigenlijk nog te weinig tijd. Ons programma liep uit. We hadden onze eigen deadline niet gehaald. Dat gaf ontzettend veel druk! We hadden onze planning ook al ontelbaar veel keren aangepast.

Maar een geluk bij een ongeluk: onze cliënten liepen ook uit. Het bleek dat zij ook meer tijd nodig hadden voor de opdrachten dan wij hadden ingeschat.

Iedereen heeft evenveel uren in één dag. Tijd krijg je nooit meer terug. Maar dingen kosten altijd meer tijd dan je van te voren inschat. Denk er maar eens over na. Een dag vliegt zo voorbij. Misschien herken jij zelf ook wel van die onverwachte obstakels (computers die opeens niet werken, dossiers die moeten worden bijgewerkt, een lekkage in de keuken, je kind die plotseling ziek is en uit school gehaald moet worden, file…..). Wij hadden laatst een mooie. We hadden nog een paar uur de tijd voordat we ons webinar zouden geven. Joas had net een uur aan de powerpoint presentatie gewerkt en toen……. Oeps….. De presentatie liep vast en alles was weg (oke, de beste les was dus om de presentatie tussendoor op te slaan.).

Probeer jezelf dus niet af te straffen als dingen meer tijd kosten en plan je werkzaamheden ruim. Dat betekent niet dat je meer tijd op Facebook kunt besteden omdat je nu meer tijd hebt, dus probeer focus te houden, maar onrealistische to do lijsten maken je niet blij.

Probeer jezelf en je praktijk wel serieus te nemen. Wij werken iedere dag van half 9 tot 6 uur op kantoor. We hebben grote dromen om dat te kunnen bereiken betekent het dat we focus nodig hebben en ook de tijd hard nodig hebben. Als je in loondienst werkt, kun je ook niet op koffie met de buurvrouw om 10:00 uur op een normale donderdag. Probeer dus ook voor jezelf te committeren tot het werken aan je bedrijf. Het voordeel van ondernemer zijn, is dat je zelf je tijd kunt indelen. Je kunt er dus wel voor kiezen om om 10:00 uur koffie te drinken met de buurvrouw, maar zorg dan dat je die avond wat langer doorwerkt of desnoods zaterdagochtend een uurtje eerder op staat om de laatste dingen af te maken.

Tip: Wees zuinig op je tijd en energie!

We probeerden het zelf te doen

We zijn met z’n tweeën en dus kunnen we voor 2 man werk verzetten. Maar we kwamen erachter dat ook aan onze capaciteiten een limiet zat. En dus moesten we kijken naar andere mogelijkheden. We vonden twee oplossingen:

Versterking van het team:
Hoe meer mensen, hoe meer goede ideeën en hoe meer werk we kunnen verzetten. Dus hebben we ons team uitgebreid! Ilaria is ons komen versterken met de marketing, Clarke is onze developer en Tim neemt voor ons een heleboel werk uit handen.

Systemen:
Dit jaar was een jaar vol nieuwe systemen….. We kunnen al onze software niet eens meer op één hand tellen. We hebben software voor onze administratie, voor e-mailmarketing, voor het geven van webinars, voor het opnemen van video’s, voor onze online omgeving, voor het bijhouden van alle websites en voor het maken van backups, voor ons betaalsysteem en nog veel meer. Onze systemen zijn de basis voor ons bedrijf. Het zorgt ervoor dat we zoveel meer mensen kunnen bereiken. Bovendien besparen we tijd en moeite.

Tip: automatiseer waar mogelijk en vraag hulp

Blijf groeien met jouw praktijk

Aanstaande dinsdag geven wij een online training over “Hét stappenplan om cliënten aan te trekken via jouw website”. Hier kun jij je helemaal gratis voor aanmelden!

Wil jij dus meer bereiken met je website?