Selecteer een pagina
Het aantal foto’s dat jaarlijks gemaakt wordt is in de afgelopen jaren ontzettend gegroeid. In 2015 zijn er zelfs meer dan een triljoen, ja triljoen, foto gemaakt. Dat is een 1 met twaalf nullen.

Als 1 miljard mensen een telefoon hebben waar een camera op zit en die maken zo’n 1000 foto’s per jaar, dan is dat dus een triljoen foto’s per jaar (1.000.000.000.000).

Waarom goede foto’s op je website?

Dit heeft geleid tot een verandering op het internet. Steeds meer Social Media kanalen zijn hier namelijk op in gaan spelen omdat foto’s inmiddels een universele taal zijn geworden. Bijna iedereen gebruikt Social Media en het delen van een foto is dan ook erg makkelijk.

Als therapeut met een eigen praktijk, een echt bedrijf dus, is het goed om hierop in te spelen. Een bezoeker van jouw website verwacht immers dat hij op een professionele website terecht zal komen waar de beelden hem een juiste indruk en het eerste sfeerbeeld zullen geven.

Kortom, goede foto’s zorgen voor een betere conversie* en dus voor meer cliënten.

*Met een conversie wordt aangegeven dat er een bepaald doel is bereikt op de website. Dit kan inhouden dat er bijvoorbeeld een contactformulier is ingevuld of dat er iets is verkocht.

Een foto zegt meer dan 1000 woorden

De al bekende uitspraak “Een foto zegt meer dan 1000 woorden” is helemaal waar. Je kan mensen gelijk een beeld geven van de sfeer die jij met jouw praktijk wil uitstralen. Een afbeelding trekt direct de aandacht van de bezoeker en geeft hem een eerste indruk. Dit is ook de reden waarom je nooit een afbeelding mag toevoegen als “decoratie” zoals bijvoorbeeld een achtergrond afbeelding op jouw website, dit leidt namelijk af van het doel dat jij wil bereiken.

Als je een afbeelding gebruikt dan kan deze a) de conversie verhogen of b) de conversie compleet verpesten.

Maar totdat je de kleine nuances weet van hoe afbeeldingen mensen beïnvloeden, tast je compleet in het duister. Laten we hier wat licht op gaan schijnen.

Het belang van een goede uitstraling

De kans is tegenwoordig erg groot dat het eerste contact dat een potentiële client met jou heeft via de website gaat. Dit betekent dus dat jij meteen een goede indruk moet achterlaten, want de concentratie spanboog van een internet gebruiker is over het algemeen ontzettend kort. Een bezoeker bepaald dan ook vaak binnen enkele fracties van een seconde of de website die zij bezoeken de juiste is voor het doel dat ze willen bereiken.

Wanneer jouw website niet up-to-date is en geen of amateuristische (vaak zelf gemaakte) foto’s bevat dan denkt de bezoeker al snel dat jij jouw praktijk niet serieus neemt. Wanneer je niet de moeite en tijd in een professionele uitstraling wil stoppen dan zal je dus ook wel niet die moeite en tijd, maar vooral ook aandacht aan de cliënt geven (uit onderzoek blijkt dat 46% van de website bezoekers hun vertrouwen in een bedrijf baseren op de uitstraling van de website. Bron: SPTL).

Naast het feit dat jouw website er dus professioneel uit moet zien, is het dus ook een must om goede, professionele foto’s te hebben die het juiste sfeerbeeld uitstralen.

Met eigen ogen zien

Om je een duidelijk voorbeeld te geven wil ik je hieronder twee foto’s laten zien. Het is exact dezelfde foto alleen is de kwaliteit verschillend.

Waarom goede foto's op je website

Zoals je kan zien is dit een goede kwaliteit foto die er uit ziet alsof hij door een professional is gemaakt.

Meer cliënten door goede fotos

Deze foto is veel lagere kwaliteit en lijkt alsof hij ergens van een andere website is geplukt omdat “het idee achter de foto erg mooi is”.

Duidelijk een hele andere uitstraling. Dit straalt dus ook een ander bericht uit naar de bezoeker.

Een huis huren zonder foto’s te zien?

Naast het geven van een beeld leidt het toevoegen van goede afbeeldingen er ook toe dat bezoekers langer op jouw pagina zijn. Je zal het misschien wel eens hebben meegemaakt; je bent op Funda op zoek naar een huurhuis en je vindt en beschrijving die echt precies het huis beschrijft waar jij naar opzoek bent. Er zitten alleen geen foto’s bij… Volgens mij kan een pagina om een huis te verhuren niet genoeg foto’s hebben… toch? Blijkbaar denken sommige huurbazen daar anders over.

Anyway, wanneer je dan dus dat ideale huis hebt gevonden, wil je dat natuurlijk gelijk al van top tot teen kunnen bekijken! jouw therapie is misschien wel niet hetzelfde als een huis, maar het idee achter de foto’s is dat je vertrouwen op gaat bouwen met de bezoeker. Dit doe je mede met afbeeldingen van jouw praktijk en van bijvoorbeeld een sessie die je aan iemand geeft. Hierdoor krijgt de potentiële cliënt gelijk een beter beeld van wat hij kan verwachten.

Conclusie

Wanneer je gebruik gaat maken van afbeeldingen houdt er dan rekening mee hoe de bezoeker wordt beïnvloed door de afbeelding. Zorg dat de afbeelding die je gebruikt overeen komt met wat de bezoeker zoekt. Het gebruik van goede afbeeldingen verhoogt daadwerkelijk de conversie van jouw pagina’s. De grootte van de afbeelding is ook erg belangrijk maar hier volgende keer meer over.

Maar hoe kom je dan aan de juiste afbeeldingen, die jij gewoon kan gebruiken voor jouw praktijk zonder dat je bakken met geld moet betalen voor een professionele foto? Dat is een vraag die wij vaak horen wanneer een therapeut klant bij ons wordt. Daarom hebben wij de eerste gratis fotobank voor therapeuten opgericht: Foto’s voor Therapeuten!

Foto's voor therapeuten