Selecteer een pagina

Als jij een website hebt, dan wil je hier vast graag goede foto’s op plaatsen. Foto’s stralen namelijk een bepaalde sfeer uit en afbeeldingen zeggen immers meer dan 1000 woorden. Op Google Afbeeldingen zoek je een paar mooie plaatjes en plakt deze zo in de website. Toch? Maar zijn deze Foto’s speciaal geselecteerd voor Therapeuten en mag jij deze afbeelding wel gebruiken?

Het is niet zo moeilijk om een mooie afbeelding te vinden, maar pas goed op waar je de afbeelding vandaan haalt! Voor je het weet heb je namelijk een brief van een advocaat in de brievenbus omdat je een afbeelding gebruikt waar je niet de rechten van bezit! Het is immers iemand zijn professie om foto’s te maken en daar moet voor worden betaald. Als oplossing kan je dus afbeeldingen aanschaffen. Er bestaan veel websites waar je zeer professionele afbeeldingen kan kopen, maar deze zijn vaak best wel prijzig. Gelukkig zijn er ook alternatieven waar je afbeeldingen gratis kan downloaded, zodat dat je rechten hoeft af te kopen of iets dergelijks. Het enige nadeel is dat hier foto’s in alle vormen en maten op staan en dat geen een website foto’s speciaal voor therapeuten aanbiedt. Volgens mij zit jij niet te wachten op foto’s van bijvoorbeeld een auto of een fabriek?

Foto’s die speciaal geselecteerd zijn voor therapeuten

Wij zijn sinds 2013 actief bezig met het inzetten van internet marketing en het begeleiden van therapeuten bij het succesvol opzetten van hun praktijk door hun website op de juiste manier in te zetten. In al deze jaren besefte wij dat het vinden van goede foto’s voor online gebruik erg moeilijk kan zijn. Helemaal omdat veel websites, waar je gratis foto’s van kan downloaden, geen goede zoekfuncties hebben.

Hier willen wij verandering in brengen. Wij willen namelijk foto’s, speciaal geselecteerd voor Therapeuten, aan onze klanten kunnen bieden. Maar waarom zouden we daar stoppen? Als we alleen de therapeuten die bij ons klant zijn zouden helpen, dan zouden we wel heel veel therapeuten en coaches in de kou laten staan!

Met dit idee in ons achterhoofd hebben wij ruim een maand geleden (07-10-2015) de inschrijf mogelijkheid voor Foto’s voor Therapeuten geopend. De aller eerste fotobank voor therapeuten van Nederland! Vol met foto’s die speciaal geselecteerd zijn voor therapeuten! Wij willen lanceren met minimaal 600 foto’s waarna we elke maand zeker 10 foto’s toevoegen. Op dit moment zijn wij hard bezig om de fotobank te bouwen en alle foto’s gebruiksklaar te maken, maar jij kan je nu alvast inschrijven en 30 foto’s ontvangen (hier straks meer over)! De lancering van Foto’s van Therapeuten staat halverwege Januari gepland.

Hoe komen wij aan de foto’s?

Zoals ik al zei zijn de meeste fotobanken niet erg duidelijk opgebouwd, maar bevatten ze vooral veel foto’s waar jij als therapeut niet op zit te wachten. Wij zorgen er daarom voor dat alle foto’s in onze fotobank speciaal voor jou geselecteerd zullen zijn. “Maar hoe komen zij dan aan al die foto’s?” hoor ik je al denken. Wij verzamelen honderden afbeeldingen uit tientalen verschillende bronnen verspreid over het internet. We kammen handmatig alle fotobanken af die we kunnen vinden op zoek naar de juiste foto’s die jij als therapeut of coach kan gebruiken. Hierbij zorgen wij ervoor dat de foto’s die we toevoegen geheel vrijgesteld zijn van auteursrechten en dat jij ze dus zonder zorgen kan gebruiken.

Verder zijn wij ook nog bezig met het verzamelen van onze eigen fotografen die, speciaal voor Foto’s voor Therapeuten, foto’s zullen gaan maken. Hierdoor kunnen wij ons aanbod uniek houden en kunnen we jou telkens nieuwe foto’s blijven bieden.

Geoptimaliseerd voor het web

Alle foto’s in onze fotobank zullen wij in drie verschillende formaten (resoluties) aanbieden, allemaal geoptimaliseerd zijn voor het gebruik op het web (website, blog, nieuwsbrief en social media). Het grootste formaat is om een hele pagina mee te vullen, ook wel een full-page afbeelding (1920×1080) genoemd. Daarnaast bieden we 50% van de full-page aan (960×540) en ook nog 25% (480×270). De afbeeldingen kan je dus eigenlijk op elk soort pagina of online medium gebruiken.

Ook zorgen wij ervoor dat de bestandsgrootte optimaal is voor online gebruik. Wanneer je een foto met een camera maakt zal deze al snel zo’n 4000 KB zijn (4 MB) en een resolutie hebben van 6000×4000 pixels. Dit zijn gigantische bestanden die de laadtijd van jouw website zullen vertragen. Naast het feit dat een langzame website een erg onprettige ervaring is voor de bezoeker van jouw website (deze zal eerder jouw website weer verlaten), is dit ook nog eens heel slecht voor jouw plaats in de zoekresultaten op Google! Een langzame website is namelijk, zoals ik al zei, geen fijne ervaring dus geeft Google liever een website die wel snel is als resultaat weer.

Wij zijn op dit moment hard bezig om de best mogelijke ervaring te kunnen geven met Foto’s voor Therapeuten, want wij willen zoveel mogelijk therapeuten en coaches helpen om hun website te verbeteren met goede foto’s! Wil jij graag gebruik maken van Foto’s voor Therapeuten?

Bekijk dan hier alle foto’s!

Ken jij nog therapeuten of coaches die misschien wel baat zouden hebben bij goede gratis foto’s? Deel dan dit artikel door de Social Media knoppen onderaan deze pagina te gebruiken!