Vind jij jouw eigen website mooi en zijn alle mensen in jouw omgeving het daarmee eens? Dan heb je waarschijnlijk geen goede website waarmee je cliënten kan aantrekken! 

Ik weet het, dit is een aardig statement. Maar een website is niet een visitekaartje dat er zo mooi mogelijk uit moet zien. Het is beter als mensen tegen je zeggen dat ze jouw website een beetje saai of simpel vinden.

“Maar waarom dan?”

Als er iemand op jouw website komt, is hij op zoek naar bepaalde informatie, hulp of naar een product of dienst. Jouw website dient dus een bepaald doel voor de bezoekers.

Je moet een website gaan zien als een machine die altijd actief bezig is voor jouw praktijk i.p.v. een beeldschoon online visitekaartje waar alleen wat contactinformatie opstaat. Dit is de fout die veel therapeuten maken als ze in zee gaan met iemand die zichzelf een webdesigner noemt. Deze persoon is namelijk bezig om een uitstraling te creëren voor jouw website, niet om de machine optimaal te laten functioneren. Dit is een wezenlijk verschil voor het succes van jouw website en dus het succes van jouw praktijk.

Wat zijn dan wel punten waarop je moet letten bij het maken van een website?

1. Houd het simpel en duidelijk

Zoals ik al zei is een bezoeker van jouw website op zoek naar iets specifieks. Zorg er dus voor dat deze bezoeker zo snel mogelijk kan vinden waar hij naar zoekt. Sinds de komst van Social Media zijn mensen super snel afgeleid op het internet. Ze zijn gewend om snel door te scrollen (Facebook) en op allerlei links en knoppen te klikken. Weinig mensen nemen tegenwoordig nog echt te tijd om een stuk tekst goed door te lezen. Helemaal als er allemaal tierelantijntjes, onnodige links en knoppen op de pagina staan die afleidend kunnen zijn. Houd jouw website dus zo simpel mogelijk waardoor de focus van de bezoeker kan liggen op dat waarnaar hij echt op zoek is.

2. Vraag om de contactgegevens van de bezoeker

Je kan nog zoveel tijd hebben gestoken in jouw teksten, toch zijn er veel bezoekers die deze teksten nooit zullen zien omdat ze binnen een aantal seconden alweer van jouw website af zijn. Vaak zien we dat deze bezoekers ook nooit meer terugkomen en dat is zonde! Zorg er daarom voor dat er een mogelijkheid is voor de bezoeker om zijn e-mailadres achter te laten. Omdat iemand natuurlijk niet zomaar zijn e-mailadres achterlaat zal je hiervoor iets terug moeten geven zoals bijvoorbeeld een eBook. Geef waardevolle informatie waar jouw doelgroep iets aan heeft. Op deze manier schrijven alleen mensen zich in op jouw mailinglist waarvan je zeker weet dat ze geïnteresseerd zijn in datgene wat jij aanbiedt. Dit is het eerste contact dat jouw website legt voor jou zonder dat je daar zelf daadwerkelijk bij betrokken bent. Jouw website is dan ook als jij op vakantie bent of in bed ligt aan het werk om in contact te komen met potentiële cliënten.

3. Richt elke pagina in naar een bepaald doel

Alle pagina’s op jouw website moeten een doel hebben, anders kan je nooit bekijken of hij wel daadwerkelijk resultaat behaalt. Een contactpagina is bijvoorbeeld bedoeld om bezoekers contact met jou op te laten nemen en een dienstenpagina misschien wel om een kennismakingsgesprek aan te laten vragen. Stel voor jezelf goed van te voren vast welk doel een pagina heeft voordat je de teksten gaat schrijven en de afbeeldingen gaat zoeken. Zorg ervoor dat alles wat op die pagina staat gemaakt is voor dat bepaalde doel. Kijk eens naar de teksten die je gemaakt hebt voor je pagina’s en vraag jezelf af of alle informatie die erop staat daadwerkelijk geschreven is voor het doel van die pagina. Vaak staat er veel te veel onnodige informatie op een pagina. Houdt het daarom kort en krachtig, laat zien wat de toegevoegde waarde is en geef daadwerkelijk aan wat jij wilt dat de bezoeker op de pagina doet. Ook is het vaak niet mogelijk om meer informatie over de dienst te krijgen of om bijvoorbeeld een kennismaking in te plannen. Hierdoor moet de bezoeker zelf opzoek gaan naar een manier om contact op te nemen.

4. Een basis voor jouw praktijk

Weet jij eigenlijk wel precies wat je te bieden hebt en aan wie je dat wilt bieden? Omdat je op jouw website maar 1 doelgroep tegelijk kan aanspreken is het nodig dat je weet wie je dan daadwerkelijk aanspreekt, wat voor klachten je bij deze persoon wegneemt en wat de resultaten zijn van jouw behandelingen. Als je dit allemaal al weet hoor ik graag van je voor wie jij werkt, welke klachten jij oplost en wat de resultaten zijn die iemand bereikt als hij bij jou komt. Kom je er nu achter dat je dit eigenlijk nog nooit voor jezelf op papier hebt gezet? Dan wil ik je bij deze helpen om dit duidelijk te krijgen. Wij bieden tot 21 december onze online cursus: “De basis van jouw praktijk” geheel gratis aan! Schrijf je daarom nu snel in om hiervan gebruik te maken en definieer de basis van jouw praktijk zodat je precies weet wat je op jouw website moet zetten!

Gratis Online cursus-voor-therapeuten