Zelf een website maken? Jouw tijd is waardevol!

6 dec, 2019Wervende Website

Arthur Jansen

Ik ga zelf een website maken, zo kan ik namelijk een hoop kosten besparen

Een welbekende uitspraak voor veel therapeuten.

Toch is het zonde van jouw tijd. Je moet ontzettend veel tijd steken in het uitzoeken van alle systemen, het bedenken van de inhoud en als je vragen hebt moet je vaak zelf op zoek naar een antwoord.

Jij kunt je toch veel beter bezig houden met het helpen van cliënten?

Zelf een website maken kost veel tijd

Om cliënten een afspraak te laten maken, moeten ze jou eerst kunnen vinden. Vervolgens moet je ze ook nog interesseren om de behandeling bij jou af te nemen. Juist daarvoor kun je jouw website heel goed gebruiken. En laten wij daar nou net in gespecialiseerd zijn!

Er zijn enorm veel dingen waar je rekening mee moet houden bij het maken van een website:

Wat voor website systeem ga je gebruiken?
Er zijn tientallen systemen om zelf een website te maken. Voordat je begint wil je dus eerst goed uitzoeken welk systeem er past bij jouw behoeftes. Kies je bijvoorbeeld voor een simpel websitesysteem, maar zit je dan vast aan wat daar aangeboden wordt waardoor je mogelijk belangrijke functionaliteiten mist? Of kies je voor een groot content management systeem (CMS) zoals WordPress en wordt je overdonderd door alle mogelijkheden?

Wat voor thema past er bij jouw praktijk?
Wanneer je dan eenmaal hebt gekozen voor een passend systeem, kom je bij de volgende uitdaging; Een thema uitkiezen. In de meeste websitesystemen kun je kiezen uit verschillende thema’s. Maar welk thema past bij jouw praktijk? Kun je in het thema wel een lay-out kiezen die jouw bezoeker op de juiste manier door jouw website begeleidt en kun je er wel de uitstraling in creëren die jouw praktijk representeert?

Welke functionaliteiten horen er bij dat thema?
Naast dat een thema voor een groot deel zorgt voor de uitstraling van jouw website, bevatten de meeste thema’s ook vaak belangrijke functionaliteiten. Functionaliteiten die je in staat stellen om gemakkelijk en visueel de website te beheren bijvoorbeeld. Zo hoef je niet te ploeteren in een lastige website-omgeving en kun je gemakkelijk aan de slag.

Wat voor technische onderdelen werken goed voor mijn website?
Wanneer je zelf een website gaat maken, komt daar nog een hoop meer bij kijken. We hebben het namelijk nog niet eens gehad over dingen zoals bijvoorbeeld de hosting, die snel en betrouwbaar moet zijn. De installatie van alle systemen is ook zoiets. Vaak heb je hier toch wel enigszins wat technische kennis voor nodig en ook de beveiliging en het onderhoud zijn meestal niet zo makkelijk!

Voor jij zelf een website hebt gebouwd en online hebt staan ben je rustig een half jaar verder en de kwaliteit is maar zelden goed genoeg om het een Wervende Website te noemen.

Zo loop je veel cliënten en dus ook omzet mis…

Overigens heb ik een ander artikel geschreven over wat een aantal belangrijke onderdelen van een goede website zijn: Goede Website? Dit zit erin!

Zelf een website maken met de minste inspanning

Zelf een website maken en bijhouden is voor veel zelfstandig Therapeuten en Coaches dan ook niet echt een leuk klusje. Daarom raden wij aan om voor een kant en klaar systeem te kiezen. Kies dan niet voor een goedkoop systeem, want dat brengt een hoop narigheid met zich mee! Daar vertel ik hier meer over in dit artikel: Goedkope Website? Liever niet!

Er bestaan systemen waarin jouw hele website al voor je klaar staat. Systemen waarin je intensief begeleid wordt en waarmee je wordt ontzorgd van alle ongemakken die je op jouw pad tegenkomt bij het maken van een eigen website. Het enige dat je hoeft te doen is dan:

  1. Het kiezen van kleuren, lettertypes en de uitstraling van jouw website,
  2. Het creëren van de inhoud van jouw website,
  3. Het plaatsen van tekst en afbeeldingen,
  4. En de instellingen voor jouw zoekmachine optimalisatie wijzigen.

De rest wordt voor je geregeld en zelfs bij de 4 dingen die je zelf moet doen kun je begeleiding krijgen door middel van online trainingen!

Met zo’n systeem kun je vaak al na 3 weken een eigen website online hebben staan!

Ga dus niet zelf een website maken, want jouw tijd is veer waardevoller!

Vraag:
Hoe vind jij het als jouw cliënten zelf gaan zoeken naar mogelijke oplossingen voor hun aandoening?Jij bent de expert met de oplossing, toch?

Geef daarom werkzaamheden waarvoor jij niet bent opgeleid ook uit handen. Het kost je echt onnodig veel tijd en geld om het allemaal zelf uit te zoeken hoe jij een website kunt maken en jouw tijd is geld waard.

Het zou zonde zijn als jij maanden aan het ploeteren bent om zelf een website te maken, terwijl je deze tijd ook kunt gebruiken om cliënten te helpen om van hun klachten af te komen!

Waar moet je je dan wel op focussen?
Op de inhoud van je website!

Zorg ervoor dat je weet hoe je een wervende website moet creëren, hoe je ervoor zorgt dat mensen jou gaan vertrouwen en gaan zien als de expert die je bent.

Om dit te bereiken hebben wij een online training ontwikkeld, die we nu tijdelijk gratis weggeven!

De training gaat over “Hét stappenplan om cliënten aan te trekken met jouw website”.

Wil jij dus een website die actief cliënten aantrekt voor jouw praktijk?
Meld je dan GRATIS aan voor deze online training