Selecteer een pagina
Praten in resultaten – Heb jij als op jouw website staan wat voor therapieën en diensten jij te bieden hebt en welke klachten je allemaal verhelpt? Stop daar direct mee, begin met praten in resultaten om cliënten aan te trekken!

Praten in resultaten

De kans is groot dat jij op dit moment, op jouw website, teksten hebt staan die beschrijven welke therapieën jij allemaal aanbiedt, wat voor klachten je oplost en misschien zelfs wel vermeldt welke opleidingen je allemaal hebt gevolgd. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat jouw potentiële cliënt hier eigenlijk helemaal niet naar opzoek is?

Wanneer jij jouw therapieën vermeldt, is de kans groot dat de meeste bezoekers van jouw website hier nog nooit van hebben gehoord. Laat staan dat ze hiernaar zoeken. Daarom vermeld je ook de klachten die je verhelpt. Maar is de klacht dan wel hetgeen waarna ze opzoek zijn? Nee, niet helemaal! De bezoeker van jouw website is waarschijnlijk opzoek naar resultaten.

Het resultaat achter het resultaat

Wanneer ik aan een therapeut vraag of ze me kan vertellen wat de resultaten zijn van de dienst die ze levert, dan krijg ik vaak antwoorden zoals:

“Dan hebben ze geen last meer van pijn in X”

of

“Dan komt de cliënt in zijn kracht te staan”.

Als ik zo’n antwoord krijg dan stel ik eigenlijk altijd gelijk de volgende vraag:

“Natuurlijk is het een fijn resultaat wanneer de cliënt geen last meer heeft van pijn in zijn rug, maar wat betekent dit voor de cliënt, wat is hier het resultaat van?”.

Na die vraag blijft het soms even stil.

Wat is nou echt het resultaat van jouw dienst?

Wat betekent het voor de cliënt om in zijn kracht te staan? Staat hij hierdoor beter in zijn relatie en kan hij gelukkiger zijn met familie omgaan? Kan hij zonder pijn in zijn rug weer met plezier gaan sporten of misschien weer zijn werk goed verrichten? Probeer te bedenken wat de echte resultaten zijn van de client door na te gaan wat de impact in zijn leven is. Dan kom je bij het echte resultaat achter de resultaten die jij te bieden hebt.

In de schoenen van de bezoeker

Door goed na te denken, over waar de bezoeker van jouw website nou echt naar opzoek is, kan je ervoor zorgen dat je hem echt gaat aanspreken. Hierdoor kan je gelijk de aandacht trekken en is de kans veel groter dat hij langer op je website blijft hangen om meer informatie te krijgen. Misschien dat hij zelfs wel zijn naam en e-mailadres achterlaat, zodat je hem kan gaan benaderen met e-mailmarketing of wil hij een intake gesprek bij je boeken.

Het belangrijkste is misschien wel dat je die potentiële cliënt niet direct afschrikt met informatie waar hij helemaal niet naar opzoek is. Daarom is het van belang dat jij je, voordat je gaat beginnen met jouw website, inleeft in jouw potentiële cliënt.

Wat zijn de pijnpunten en de behoeften en welke resultaten bied jij die deze behoeften vervullen. Wanneer je dit helder voor ogen hebt en echt voelt dat dit juist is, zal je merken dat je al snel veel meer uit je website kan halen. Wanneer je dit namelijk goed verwerkt, door te praten in resultaten, zal jouw website geen visitekaartje meer zijn die cliënten afschrikt.

Het wordt dan een stuk gereedschap waarmee jij actief cliënten kan gaan aantrekken.

Hoe weet ik wat mijn cliënt wil?

Zoals ik hierboven al zei is het van belang dat jij je gaat inleven in jouw doelgroep. Bedenk bijvoorbeeld eens wat jouw potentiële cliënt zou intypen op Google om iemand te vinden die hem van zijn klachten kan afhelpen.

Zou hij dan intypen “Hoe kom ik in mijn kracht te staan”? Waarschijnlijk niet! Het “in je kracht staan” is een term die veel therapeuten gebruiken, maar weet jouw (potentiële) cliënt eigenlijk wel wat dit betekent?

De kans is veel groter dat hij opzoek gaat naar veel directere resultaten (natuurlijk is er een groot verschil tussen fysieke en mentale klachten dus dit is voor jouw uniek).

Wanneer ik last heb van mijn onderrug en daardoor niet lekker kan sporten dan is de kans groot dat ik opzoek ga naar iemand die mij bij dit probleem kan helpen. Als jij dan vermeldt dat je mensen helpt die moeite hebben met sporten omdat ze last hebben van onderrugpijn, dan ben jij er voor mij. Ik zal me dan ook veel sneller aangesproken voelen.

Stap dus in de schoenen van jouw doelgroep en ga eens op onderzoek uit. Nadat je naar eigen inzicht op Google hebt gezocht kan je dit natuurlijk ook gaan navragen aan jouw doelgroep. Door bijvoorbeeld vragen te stellen aan huidige klanten, zoals: “Wanneer jij opzoek gaat naar een oplossing voor het probleem waarmee ik je geholpen heb, wat zou jij dan intypen in Google?”.

Dus…

Haal snel die oude teksten van jouw website en zorg dat je de bezoeker aanspreekt door te praten in resultaten. Zorg dat je de rede weet waarom hij op jouw website komt en help hem om dit doel te bereiken! Wij zijn ook continu aan het kijken naar de behoeftes van Therapeuten en Coaeches en proberen hierop onze website en diensten aan te passen.

Doordat we luisteren naar onze doelgroep weten we nu bijvoorbeeld precies waar Therapeuten en Coaches tegenaanlopen met hun website. Daardoor hebben we trainingen kunnen ontwikkelen, die hen hiermee helpen.

Blijf groeien met jouw praktijk

Aanstaande dinsdag geven wij een online training over “Hét stappenplan om cliënten aan te trekken via jouw website”. Hier kun jij je helemaal gratis voor aanmelden!

Wil jij dus meer bereiken met je website?