Goede website? Dit zit erin!

3 jan, 2020Wervende Website

Arthur Jansen

De meeste therapeuten en coaches die al even bezig zijn, hebben tegenwoordig wel een website. Ze hebben hem laten maken of zijn zelf aan de slag gegaan om hun eigen website te bouwen. Wat natuurlijk super goed is, want het is in deze tijd behoorlijk lastig om nog cliënten aan te trekken, zonder gebruik te maken van het internet! Maar een echt goede website hebben de meesten nog niet.

Een mooie website misschien… maar goed?

Maar wat is een goede website? Een goede website is niet je online visitekaartje, een goede website is een manier om (meer) clienten aan te trekken. Je wilt immers niet onder de stapel visitekaartjes komen te liggen. Daarom wil ik je graag een beknopt overzicht geven van een aantal dingen die echt niet kunnen ontbreken op een goede website. Zodat ook jij een geweldige website kunt hebben die daadwerkelijk cliënten voor jou kan aantrekken.

Een goede website heeft de juiste systemen!

Ik bel wekelijks met meerdere therapeuten en coaches en ik hoor zo vaak dat ze graag beter gevonden willen worden op Google. Want ja, als je goed gevonden wordt in zoekmachines, is de kans groot dat je veel meer cliënten aantrekt!

Ik vertel ze dan het volgende;

Als je dat graag wilt, wil ik je aanraden om te starten met het schrijven van blogartikelenElk blogartikel zal namelijk gevonden kunnen worden op Google, wanneer je die goed optimaliseert op de juiste zoektermen. Dan kun je echt werken aan een goede website!

In die twee zinnen zitten al twee grote uitdagingen voor de meeste mensen:

Goede website dit zit erin

Bloggen
Veel website systemen hebben standaard geen mogelijkheid om artikelen te kunnen plaatsen. Dat, terwijl een blog echt niet kan ontbreken op een goede website!

Kan ik dan niet gewoon een blog starten naast mijn website, op een losse website?

Nee!

De waarde van een blog is niet alleen dat je ontzettend veel mensen kunt helpen met de informatie die jij kunt delen. De waarde van een blog is namelijk ook dat elk artikel dat jij publiceert op jouw website, gevonden kan worden door zoekmachines zoals Google.

Daarom wil je dus geen losse blog naast jouw website, want dan zal jouw blog wel gevonden worden, maar jouw website niet. Je wilt de artikelen dus kunnen publiceren op jouw eigen website.

Zoekmachine optimalisatie
Elke pagina op jouw website kun je optimaliseren, zodat deze beter gevonden zal worden.
Hiervoor heb je echter wel een website systeem (CMS) nodig dat je in staat stelt om dit te doen.

Een goede website geeft je dus naast het plaatsen van artikelen, ook de mogelijkheid om de pagina’s en artikelen in de website te optimaliseren voor een goede vindbaarheid.

Kies dus ook nooit voor een goedkope oplossing, want dit kan alleen maar problemen met zich meebrengen! Hierover heb ik ook een artikel geschreven, om je te behoeden voor de nachtmerries van een goedkope website: Goedkope Website? Liever niet!

Een goede website, kun je zelf beheren

Ook iets wat ik nog steeds veel te vaak hoor is:

Voor elke vraag die ik stel over mijn website of aanpassing die ik graag wil laten doen, ben ik afhankelijk van mijn website beheerder. Daarvoor moet ik dan ook nog eens betalen!

Tegenwoordig zijn er zo ontzettend veel mooie mogelijkheden, als het gaat om het (laten) maken van een website. Je hoeft niet meer afhankelijk te zijn van een websitebouwer om jouw website te beheren. Dat is ook helemaal niet handig!

Stel dat jouw websitebouwer op vakantie gaat, dan moet je dus wachten tot hij terug is, voordat je aanpassingen kunt laten doen. Er bestaan nu systemen waarin jij zelf jouw website kunt beheren, wat net zo makkelijk gaat als het bewerken van een Word bestand. Je kunt dus alles zelf in de hand houden! Wanneer je dan voor zo’n systeem gaat en daarmee een goede website gaat (laten) maken, zorg dan wel voor dat je er een kiest waarin de begeleiding en ondersteuning zit inbegrepen. Je vindt bij echt goede systemen vaak uitgebreide online begeleiding, waarin je meestal ook online al jouw vragen kunt stellen over het systeem.

Het is dus helemaal niet meer nodig om afhankelijk te zijn van iemand die jouw website beheert en je hoeft al helemaal niet meer voor elk kleine aanpassing of vraag los te betalen.

Aan de slag met een goede website

Om jou te helpen om direct een super goede website te creëren, hebben wij het websiteplatform “Bloom” ontwikkeld. Dit platform hebben we speciaal voor therapeuten en coaches gemaakt, zodat jij hier alles in vindt wat je nodig hebt.

Zo kun je bijvoorbeeld super gemakkelijk de website visueel beheren. Het is dus bijna alsof je in een worddocument aan de slag bent. Natuurlijk kun je ook op een makkelijke manier blogartikelen plaatsen en jouw pagina’s optimaliseren voor een betere vindbaarheid!

Daarnaast is Bloom nog veel meer en kan het jou helpen om gemakkelijk en snel een goede website online te krijgen, dus…

Wil jij gemakkelijk en snel een goede website maken?