Selecteer een pagina

“Een website is noodzakelijk kwaad”

of

“Ik gebruik mijn website als een visitekaartje”

Twee uitspraken die wij erg vaak horen. Te vaak. Een website wordt vaak gezien als een dure aankoop die maar gedaan moet worden. “Iedereen heeft een website, ik moet dan toch ook online zijn?”. Vaak wordt de website dan alleen gebruikt als een online visitekaartje. Wanneer dat zo is dan is de kans groot dat jouw website geen klanten oplevert en dus alleen maar geld kost.

Een website die wordt gebruikt als visitekaartje:

 • Wordt vergeten door de bezoeker
 • Kost geld
 • Zorgt er niet voor dat je in contact komt met prospects (potentiële cliënten) en cliënten
 • en nog veel meer

Zonde! Een website kan zo veel meer zijn dan een online pagina met wat informatie over de praktijk en een contact pagina. Het kan een wervende website zijn, die jou in staat stelt om in contact te komen met jouw ideale cliënt en deze ook zal gaan aantrekken.

Met een wervende website kan je:

 1. Geld verdienen in plaats van dat het geld kost
 2. Beter gevonden worden op zoekmachines zoals Google
 3. In contact komen met prospects
 4. On- en offline diensten verkopen (ook therapeuten kunnen heel goed online diensten aanbieden)
 5. Weten wanneer jij nieuwe cliënten gaat krijgen
 6. Een band opbouwen met prospects en huidige cliënten
 7. Bezoekers omtoveren in fans/vrienden
 8. Een community creëren
 9. Een expertstatus opbouwen
 10. Informeren over evenementen en diensten

Een hele hoop redenen dus om ervoor te zorgen dat jouw website een wervende marketing machine wordt.

1. Geld verdienen

Een wervende website gaat voor jou werken. Op den duur zal de website namelijk grote aantallen bezoekers gaan aantrekken en deze omtoveren in cliënten. Hierdoor gaat hij dus geld opleveren in plaats van alleen maar geld kosten. Een wervende website is dus een zeer waardevolle investering in de toekomst van jouw bedrijf en niet een dure aankoop.

2. Gevonden worden

Google houdt van nieuwe informatie en dat is logisch. Wanneer de teksten van een website al meer dan een jaar niet zijn geüpdatet dan ziet google de informatie als oud en niet relevant. Wanneer je continue bezig bent met het verversen van jouw teksten en het schrijven van blogs zal Google jouw website belangrijker vinden en dus hoger in de zoekresultaten weergeven.

3. In contact komen

Door het vullen van jouw mailinglist via jouw website kan je mensen bereiken. Je kan je blogartikelen versturen en hun vragen beantwoorden. Raak in gesprek en leer jouw doelgroep persoonlijk kennen.

4. Verkopen

Bij online verkopen wordt vaak gelijk gedacht aan een webshop. Toch zijn er ook andere manieren van verkopen. Het aanbieden van jouw dienst is namelijk ook verkopen. Door bezoekers te informeren over onderwerpen in jouw vakgebied zullen ze jouw gaan vertrouwen en dus ook eerder diensten bij jou afnemen (wat ook via de website kan natuurlijk).

5. Weten wanneer je nieuwe cliënten krijgt

Bij mond-op-mond reclame weet je nooit precies wanneer er nieuwe cliënten zullen komen. Als jij jouw website en marketing goed inzet kan jij inplannen wanneer er nieuwe cliënten binnen zullen komen en kan je jouw werkzaamheden beter plannen.

6. Een relatie opbouwen

Wanneer jij jouw website gaat verspreiden (bijvoorbeeld door het delen van blogs op Social Media) zal je vanzelf meer bezoekers aantrekken. Misschien hebben ze wel vragen met betrekking tot een blog die je hebt geschreven die ze dan op jouw website kunnen stellen. Als ze jouw blogs interessant vinden dan is de kans ook groot dat ze andere blogs gaan lezen en misschien wel op jouw diensten pagina gaan kijken. Zo kan je ze telkens met nieuwe informatie voorzien en zullen ze vaker terug komen en jou beter leren kennen.

7. Fans / Vrienden

Bezoekers die vaker op jouw site terugkeren omdat je goede informatie deelt kunnen ook informatie van jou gaan delen. Ze vinden jouw informatie zo goed dat ze ook hun vrienden op jou willen attenderen (gratis reclame is natuurlijk altijd fijn). Een aanbeveling van een vriend werkt altijd beter dan het zien van een reclame, fans zijn dan ook een waardevolle aanwinst.

8. Community creëren

Fans zullen ook interactie hebben met jouw blog en onderling ook op jouw website contact hebben. Hierdoor creëer je een community van fans en bezoekers die allemaal achter jouw visie staan.

9. Expertstatus opbouwen

Door informatie te delen laat jij aan de buitenwereld zien dat je weet waar je over praat. Ze zullen je dan eerder gaan vertrouwen en vaker terug komen.

10. Informeren

Nieuwe diensten of evenementen kunnen gemakkelijk geplaatst worden op de website waarna het verspreid kan worden op Social Media. Met blogartikelen kan je de nieuwe informatie dan ondersteunen en nog beter aanbieden.

Alle punten draaien eigenlijk om 1 ding, jouw ideale cliënt aantrekken en van bezoeker tot fan maken. Een wervende website is dus dè manier om jouw praktijk te laten bloeien, ben jij daar klaar voor?

Wil jij een wervende website? 

Meld je dan aan voor onze gratis online training van aanstaande dinsdag.
Hierin delen we ‘Hét stappenplan om succesvol cliënten aan te trekken met jouw website”

Meld je aan via deze pagina!