Selecteer een pagina

Jij hebt het misschien wel eens meegemaakt: je staat op een bijeenkomst, hebt een goed gesprek met iemand (die misschien wel cliënt wil worden) en opeens wordt je door iemand onderbroken die zijn verhaald afsteekt en zijn kaartje in jullie handen drukt. “Dit is echt iets voor jullie” wordt er nog bij vermeld. Zonder verdere introductie vertrekt hij weer in het niets en laat jullie verbijsterd achter.

Dit is wat wij noemen: “De kaartjes-uitdeler

Als je dit herkend dan krijg je vast de rillingen op je rug, verschrikkelijk. Bij deze persoon zal jij nooit jouw dienst afnemen… toch?

Daarom verbaas ik me over het feit dat 90% van alle websites van therapeuten die ik bezoek toch is ingericht als een “Kaartjes-uitdeler website”. Het gaat alleen maar over hoe goed de therapeut is en wat voor opleidingen ze allemaal gevolgd hebben. Je wordt niet verleid om actie te ondernemen; om contact op te nemen of misschien wel een gratis weggever te downloaden.

Verleid bezoekers

Het is als therapeut niet mogelijk om op een grote schaal van jou bezoekers direct cliënten te maken. Dit kan alleen wanneer je bijvoorbeeld een webshop hebt zoals bijvoorbeeld bol.com.

Daarom moet je jouw bezoekers eerst verleiden tot abonnees op jouw mailinglist, zodat je vertrouwen kan opbouwen en zo langzamerhand een community van fans kan creëren die allemaal cliënt willen worden!

Hoe doe je dit? Door waardevolle informatie te delen met de bezoeker. In blogs, eBooks en white papers kan je bezoekers met jou laten kennismaken en ze laten zien hoeveel kennis jij hebt.

Om deze informatie makkelijk vindbaar te maken voor de bezoeker moet je bezoekers verleiden om actie te ondernemen. Dit doen we door te werken met Call-To-Actions, ook wel CTA en Wikipedia geeft hiervoor de volgende definitie:

Call to action (oproep tot actie) is een begrip dat gebruikt wordt in marketing om potentiële kopers na het ontvangen van een reclameboodschap tot een specifieke handeling over te halen, zoals het bestellen van een product, het bellen van een telefoonnummer of het downloaden van een gratis weggever.”

Call-To-Actions zijn dus onderdelen van de website zoals tekst en afbeeldingen die ervoor zorgen dat mensen actie ondernemen, een CTA verleid bezoekers.

Wij activeren de lezers als volgt:

“Ontdek gratis de geheimen van een succesvolle praktijk & krijg deze maand meer cliënten!”

Hiermee wekken we nieuwsgierigheid en daarna informeren we de lezer over wat ze allemaal kunnen verwachten als je ingaan op de Call-To-Action die als volgt is:

“Meer cliënten met een wervende website:

Download het gratis eBook: “Meer cliënten door liefdevol verkopen” en zet de stap naar:

  • Meer bezoekers op je website
  • Meer contact met potentiële cliënten
  • Meer cliënten”

In deze oproep zie je eigenlijk de volgende drie onderdelen:

  1. Aansporing: Download het gratis eBook
  2. Informatie over hoe de informatie is verwerkt: eBook
  3. informatie over de inhoud: Zet de stap naar (wat duid op praktische informatie die direct toe te passen is).

Hoe zou jij jouw gratis weggever op jouw website aangeven? Laat het horen in een reactie onderaan de pagina.

Blijf groeien met jouw praktijk

Aanstaande dinsdag geven wij een online training over “Hét stappenplan om cliënten aan te trekken via jouw website”. Hier kun jij je helemaal gratis voor aanmelden!

Wil jij dus meer bereiken met je website?