Delen maakt gelukkig, echt waar! Het gevoel dat je krijg als je iemand spontaan een cadeautje geeft is namelijk heel erg fijn! Hoe vaak geef jij zomaar iets weg?

Delen maakt gelukkig

Mijn ouders doen al jaren heel veel voor mij en mijn vrienden, ze vinden het namelijk prachtig om te delen, het liefste met iedereen! Ze steunen ons (Joas en ik) ook al jaren met ons bedrijf en ze hebben ons, samen met mij neefje, afgelopen zomer mee op vakantie genomen naar Zuid Frankrijk. Ze gingen namelijk emigreren naar Frans-Baskenland, wat een genot.

Gelukkig worden door te delen

Lekker in de tuin eten 🙂

Omdat ze ook zo ontzettend veel voor hun studenten hebben gedaan (Medische Basiskennis van Con Amore) wilde wij iets terug doen. Geven is namelijk echt heel erg leuk! Wij hebben in het geheim alle oud-studenten van mijn ouders benaderd om te vragen of ze een stukje wilde schrijven zodat we dat konden bundelen in een uitgebreid boek; zie hieronder het resultaat:

Het geluk van een kado

Heel erg fijn natuurlijk, maar soms is het ook best wel moeilijk om onvoorwaardelijk te geven! Met dat in gedachte ben ik deze blog gaan schrijven.

Deel je geluk

Het is dus erg leuk om zomaar een onverwacht bloemetje te laten bezorgen of iemand te trakteren op lunch. Door te delen maak je niet alleen jezelf blij maar natuurlijk ook de ontvanger! Maar… om te kunnen geven heb je wel eerst overvloed nodig. Niet persé overvloed in geld of spullen, maar vooral overvloed in liefde!

Maar wat is overvloed dan precies? Wanneer jij liefde hebt voor jezelf, dan kan je dit al snel delen met anderen! Een goed compliment voor een ander is namelijk iets wat oprecht vanuit jezelf moet komen. Toch kan een simpel compliment aan de kassamedewerkster in de supermarkt net haar dag maken. Ze zit daar namelijk al een paar uur producten boven die scanner te houden. Een simpel compliment en het wensen van een fijne dag kan haar hele dag veranderen.

Delen kan dus al vrij gemakkelijk gaan, je hebt namelijk al snel meer dan je zelf nodig hebt. Wanneer je ervoor kiest om af en toe een deel van jouw rijkdom te delen met de mensen om je heen, zal je zien dat jouw geluk zich ook verspreidt. Zoals ik hierboven al zei voelt het namelijk heerlijk om uit het niets iets krijgen!

Hoe jij gelukkig kan worden door te delen

Natuurlijk is het als moeder leuk om op moederdag verrast te worden met een ontbijtje op bed, maar hoe leuk is het als je op een willekeurige andere dag wakker wordt gemaakt met een ontbijtje op bed?

Word verrast met een kado

Dat is natuurlijk heel fijn, maar ook het geven is leuk en voelt goed. Het voorbereiden van een verrassing is toch vaak wel een beetje spannend en als de verrassing dan gelukt is dan geeft dat jou en de ontvanger een gevoel van geluk. Deze spanning wordt ook wel Eu-stres genoemd is dit is een gezonde vorm van stres. Het geeft je een gevoel van vervulling en zorgt er voor dat jij kan gaan stralen.

Doordat de ander zomaar iets krijgt voelt hij zich gewaardeerd en speciaal. Hoe fijn is het dat jij dit bij iemand anders kan veroorzaken? Met een simpel gebaar! Het is dus wel duidelijk: Delen maakt gelukkig!

Doe dus af en toe eens iets spontaans voor een medemens. Verras jouw geliefde met een massage of extra lekkere maaltijd of geef eens iets aan een vreemde.

Gratis geluk, om weg te geven!

Wanneer je goed in de gaten houdt wat de mensen om je heen (die je vaak dierbaar zijn) nodig hebben, kan het geven van geluk al heel gemakkelijk gaan. Iemand heeft soms simpelweg erkenning nodig voor wat hij of zij al bereikt heeft. Dit kan jij helemaal gratis geven! Net als bijvoorbeeld af en toe een spontane rugmassage of bijvoorbeeld een keer samen lunchen, zodat je even goed naar diegene kan luisteren.

Onthoudt dan ook goed dat; “wie veel deelt, kan rijkdom terug verwachten!”

Hoe deel jij jouw geluk?

Dit principe is ook waarom wij zoveel kennis weggeven in onze eBooks, webinars en challenges!
Jij bent op dit moment 1 van de +/- 240.000 therapeuten en coaches in Nederland en België, die het geluk heeft gehad dat onze challenge op jouw pad is gekomen. In deze challenge leer jij namelijk hoe jij met veel meer cliënten kunt gaan werken en jouw prachtige werk kunt uitdragen de wereld in. Ook dat is het delen van geluk! 

Hoe fijn zou het zijn als jij de challenge deelt met mede therapeuten of coaches, zodat ook zij in de challenge kunnen leren om meer cliënten te helpen in hun praktijk? Word je niet al gelukkig bij de gedachten dat je dit kunt delen met andere ondernemers die de wereld een stukje beter maken? 

Ja? 

Neem dan even de tijd om bewust en met liefde na te denken wie jij deze challenge zou kunnen geven.

Is dat een bekende (collega)therapeut of coach of is dit misschien wel een vreemden waarmee jij samen in een Facebookgroep zit zoals de “Spiritueel Netwerk Nederland” groep?!